El cas de la no persecució de delictes bancaris per part del fiscal general arribarà al Superior

El Tribunal de Corts desestima la querella presentada contra Alfons Alberca per un grup de processats en la causa general del ‘cas BPA’

Alfons Alberca en un parlament en l'obertura de l'Any Judicial.
Alfons Alberca en un parlament en l'obertura de l'Any Judicial. ARXIU

El cas de la presumpta prevaricació que hauria comès el fiscal general, Alfons Alberca, o del delicte d’omissió del deure de perseguir delictes -en aquest cas el que s’hauria comès suposadament en el marc d’operacions bancàries- arribarà ben aviat a la sala penal del Tribunal Superior. El Tribunal de Corts ha notificat aquest dimarts la no admissió de la querella presentada per un grup de processats en la causa general del ‘cas BPA’ i, en conseqüència, els querellants ja estan treballant en el recurs que interposaran, probablement, aquest mateix dimecres.

La primera instància penal pel cas de persones aforades ha desestimat admetre la querella per dos elements essencials: que els querellants no estan legalment legitimats per denunciar els fets que consideren delictius i que l’acusació que es fa a Alberca que suposadament no s’està investigant els comportaments que serien anòmals i que haurien presumptament protagonitzat ja sia entitats en el seu conjunt o gestors de bancs diferents a BPA són simples suposicions o conjectures que fan els querellants.

El Tribunal de Corts manté en l’aute d’inadmissió que de res serviria ni en res canviaria la situació dels querellats si s’estigués investigant a d’altres persones. Entre altres coses, manté la sala, no són titulars del bé jurídic que s’hauria deixat de protegir amb la suposada omissió i, per tant, com que no són titulars no tenen dret a querellar-se per aquest motiu. En fi, que segons el Tribunal de Corts, els querellants no són perjudicats i el fet que s’investigui o no ni els perjudica ni els suposa cap dany.

Alfons Alberca durant el discurs en l'obertura d'un any judicial.

Relacionat

Querella per prevaricació contra el fiscal general

D’altra banda, la denúncia continguda en la querella, i també exposada davant el Consell Superior de la Justícia, que no s’està investigant fets similars o iguals als que s’atribueixen als processats en el ‘cas BPA’, o que la fiscalia empra diferents vares de mesurar, tot citant diverses causes que afecten ex-empleats de BPA però, també, un afer com el de la financera Valora, el Tribunal de Corts en la seva resolució que no hi ha res que faci pensar o que porti a confirmar que el ministeri fiscal hagi omès perseguir els presumptes delictes.

La sala recorda que la denúncia es va interposar el 19 de març i la querella es va presentar el 27 de maig. És agosarat concloure que només dos mesos  escaig no pot portar a afirmar que hi ha una manca injustificada d’investigació o abandonament de les funcions legalment atribuïdes al fiscal general. Amb tot, els processats estan convençuts dels seus arguments i per aquest motiu estan ja preparant un recurs que miraran d’interposar aquest dimecres mateix.

Comentaris (5)

Trending