Caldea s’afegeix com a perjudicat a la fallida d’Arch Led per la deficient il·luminació de la torre

La Semtee ha estat durant temps intentant que els responsables de la firma que ara s’ha instal·lat a Espanya solucionés els problemes, però la companyia ha anat donant llargues

Una imatge de Caldea amb la torre il·luminada.
Una imatge de Caldea amb la torre il·luminada. ARXIU

Caldea s’ha afegit al llistat de creditors de la societat andorrana Llum Creativa, que comercialment es coneix com a Arch Led i que es troba en procés de fallida, reclamant el cost que va tenir la decoració lumínica que el 2017 va estrenar per a la icònica torre. Durant molt temps els responsables de la Semtee, la societat que explota el termolúdic, han reclamat a l’empresa liderada per Sébastien Clement que arrangés les deficiències i no hi ha hagut manera.

La creació amb leds que ressegueix el contorn de la torre i que canvia de colors, va començar a fallar pràcticament l’endemà de posar-la en funcionament. Material reaprofitat d’altres instal·lacions, filtracions d’aigua… total, molts dels leds van deixar de funcionar de forma gairebé immediata i el que havia de ser una decoració atractiva va acabar sent una il·luminació manifestament deficient que no ha estat mai resolta tot i les múltiples reclamacions fetes per Caldea.

Un dels projectes d'Arch Led en ple muntatge.

Relacionat

La Batllia decreta la fallida d’Arch Led

Les peticions perquè es trobés una solució a les deficiències ja es van començar a fer al cap de poc que apareguessin els problemes. I es van intensificar després. Però no hi ha hagut mai una resposta per part de l’empresa. Les reclamacions s’han continuat fent després que Arch Led deixés Andorra i es traslladés a l’Estat espanyol, i tot i les promeses de Clement, no hi ha hagut cap actuació empresarial per resoldre el problema.

Davant d’això, Caldea hauria presentat una reclamació com a creditor de Llum Creativa. De fet, una vegada es va confirmar la fallida de la societat han estat múltiples, han estat diferents les persones, especialment jurídiques, que han instat peticions per ser reconeguts com a creditors d’una de les societats que durant molt temps va ser posada com a exemple d’inversió estrangera. Però sempre ha estat envoltada de polèmica, deutes i incompliments.

Comentaris (10)

Trending