La Batllia oficialitza l’exculpació de l’exministre Alcobé en el ‘cas Meritxell Mateu’

La Justícia ja havia apartat el maig l’ex-titular d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions de la causa principal d’uns suposats delictes de tràfic d’influències i corrupció en el marc del ‘cas BPA’ i ara n’ha sobresegut la peça que l’afectava

Jordi Alcobé el dia de la seva dimissió, el 5 de novembre del 2016.
Jordi Alcobé el dia de la seva dimissió, el 5 de novembre del 2016. SFGA

El maig, de manera discreta, es va apartar l’exministre Jordi Alcobé de la causa que l’investigava en relació a uns presumptes delictes menors de corrupció i tràfic d’influències en relació amb uns correus electrònics enviats per la llavors consellera general Meritxell Mateu a una directiva de BPA pels quals es podia intuir que la parlamentària feia de lobbista per l’entitat bancària i el responsable ministerial podia facilitar informació confidencial a Mateu. Ara, en ple agost, la Batllia ha decidit sobreseure la peça desglossada i, per tant, a no ser que apareguin nous elements, exculpar de qualsevol responsabilitat Alcobé.

La causa principal en què continua encausada Mateu es manté oberta. Però el batlle de reforç d’instrucció especialitzada Joan Carles Moynat ja n’havia decidit deixar al marge l’ex-ministre d’Administració Pública, Transports i Telecomunicacions i, abans, d’Economia i Territori, perquè “de la instrucció practicada en el marc de les presents actuacions no se’n desprenen indicis de criminalitat envers” Jordi Alcobé. Per tant, l’11 de maig ja s’adobava el terreny per acordar més tard, en aquest cas notificat avui, el sobreseïment d’aquesta peça desglossada atès que “de les diligències practicades no en resulten indicis de delicte ni de cap tipus d’infracció penal” de les quals en pogués ser responsable l’ex-ministre, actualment centrat en tasques empresarials, de gestió d’un important patrimoni familiar i, a més, de formar part del consell d’administració d’Ensisa.

Alcobé havia estat citat a declarar el 31 de maig del 2017 com a inculpat en el marc de la causa que presumia que havia facilitat informació confidencial a la parlamentària Meritxell Mateu perquè al seu torn, presumptament, la fes servir en les seves tasques de lobbista per compte, suposadament, de BPA, en relació amb un canvi que es pretenia en la llei de la CASS. El 24 de novembre del 2017 ja es va sobreseure el cas en relació a Alcobé i el 17 de gener del 2019 es va tornar a incloure l’ex-ministre el sumari. L’arxiu dictat ara sembla que hauria de ser definitiu.

Aquest afer que encara cueja com tantes altres derivades sense gaire sentit lligades a BPA per la Seu de la Justícia, va suposar al seu dia la dimissió tant de Meritxell Mateu com d’Alcobé. La primera ho va fer el 4 d’octubre del 2016 per l’allau de correus que van transcendir i que mostraven que podia haver fet de lobbista. Aquells ‘mails’ esquitxaven en certa manera el ministre, que va plegar de forma irrevocable un mes més tard (el 5 de novembre) especialment després de reconèixer que essent ja ministre havia estat durant un any i mig fent feines per a BPA.

Comentaris

Trending