Augé assegura que els socis querellants “són avui més rics que quan varen materialitzar la inversió”

L’advocat defensa el projecte urbanístic a Escaldes, manté que les obres “es van dur a terme exitosament” i està convençut que l’acció judicial que han interposat en contra seva set socis de la promotora que presidia serà arxivada o a tot estirar se l’absoldrà de les acusacions que li formulen

Pere Augé està convençut que sortirà triomfador de la querella.
Pere Augé està convençut que sortirà triomfador de la querella. ARXIU / AUGÉ

L’advocat Pere Augé, un dels promotors d’un projecte de desenvolupament urbanístic a la zona d’Etang Salé, a Escaldes, assegura que aquells que han interposat una querella en contra seva per una presumpta estafa “són avui considerablement més rics patrimonialment que quan varen materialitzar la seva inversió” i nega totes aquelles anomalies o irregularitats que es contemplen en la querella presentada el novembre i que més recentment ha estat admesa a tràmit per la Batllia.

Augé, qüestionant la informació de l’Altaveu per suposadament manca de rigor, aprofita per defensar-se i lloar les virtuts i els èxits obtinguts amb el desenvolupament d’un projecte que finalment ha vist la llum. “Les obres es van dur a terme exitosament, acabant-se el vial i el pàrquing d’Étang Salé es va dur a terme una abundosa cessió milionària en favor del comú d’Escaldes-Engordany i en favor dels ciutadans de la parròquia i, ara com ara, el resultat d’aquesta bona feina, és la de gaudir d’uns solars magnífics, valorats per una reputada empresa de taxacions del país en gairebé 37 milions d’euros”, explica en una llarguíssima missiva.

Els fets o acusacions que es referia l’Altaveu apareixen tots en la querella que està tramitant la Batllia i al qual ha tingut accés aquest diari digital. En tot moment l’article de referència vinculava la informació a la querella promoguda per set antics clients d’Augé que van acabar invertint en una societat promotora immobiliària de la qual Augé i el seu grup tenien el control. Els querellats se senten enganyats per l’advocat i reclamen en xifres rodones tres milions d’euros que són els que haurien invertit més el que haurien gastat en actuacions diverses lligades a fer viable el projecte.

UNA IMATGE DE LA ZONA DE L'ETANG SALÉ I HORTALETS DEL RIBOT.

Relacionat

Querella per estafa contra un dels promotors d’un projecte urbanístic a Escaldes

Pere Augé està convençut que la querella serà o bé arxivada o bé, en cas de tirar en davant, el cas afirma que es tancarà amb la seva absolució. I deixa entreveure l’advocat que en la querella interposada i admesa a tràmit hi ha un transfons que va més enllà dels interessos econòmics dels querellants, que també hi serien. “Volen treure un rendiment econòmic derivat de la seva inversió en el moment que ells consideren oportú (però tots sabem que el món dels negocis i el món immobiliari no funciona així)”, indica l’advocat.

L’advocat i promotor immobiliari defensa que mai va amagar informació als altres socis de la societat, avui querellants, i manté que alguns d’ells “foren responsables de la negociació de finançament amb el banc i estigueren precisament supervisant la direcció d’obra o les intermediacions immobiliàries”. També explica que mai no es va proposar el rendiment que els querellants asseguren en la querella que se’ls va garantir. “L’obtenció d’un rendiment del 80% mai no va ser compromès i que, per descomptat, no consta en el pacte d’inversió o altres acords subscrits amb els socis venedors o la companyia promotora.”

“L’obtenció d’un rendiment del 80% mai no va ser compromès i que, per descomptat, no consta en el pacte d’inversió o altres acords subscrits amb els socis venedors o la companyia promotora”

“El pla de negoci que es va presentar i que no comptava amb el fet que el comú hagués de tornar a tramitar el Pla parcial, així com que concedís unes llicències d’edificació en terminis raonables, era de 3 anys de durada. Tots aquells que coneixen el món immobiliari saben que els rendiments immediats són gairebé impossibles i, per suposar, un promotor amb experiència, com un servidor, no promet mai rendiments immediats. Ara mateix, amb el retard a causa de fets externs a la companyia, el projecte és una realitat quedant només pendent la comercialització de les parcel·les urbanitzades”, escriu Augé en la seva missiva.

El querellat es defensa -atacant el missatger, un fet força habitual- explicant que “els querellants estan actualment negociant la seva sortida de la companyia amb una plusvàlua” i que “un dels querellants ha presentat directament al Consell d’Administració inversors que han formulat una oferta per valor de 40 milions d’euros sobre les parcel·les de la companyia? (valorats en la seva darrera taxació en gairebé 37 milions d’euros)”. I és aquí quan amb una pregunta Augé manté que els querellants “són avui considerablement més rics patrimonialment que quan varen materialitzar la seva inversió”.

etang sale
Una imatge del carrer Étang Salé.

Pere Augé afirma que es va apartar ell voluntàriament de la presidència del consell d’administració de la societat promotora del projecte urbanístic de l’Étang Salé, nega que el Col·legi d’Advocats l’hagi sancionat per aquesta qüestió i reclama deixar al marge la seva activitat a la CEA tot i que, assegura, igual com fa el seu hòlding empresarial, “també vetlla per una Andorra millor”. En tot cas, deixa clar que el grup empresarial i la Marca Andorra tenen cadascun d’ells la seva pròpia font de captació de clients.

I finalment i entre altres coses, explica que “pel que fa a les obres que s’havien de posar en marxa a principis de 2018, la sentència que anul·lava el pla parcial ho va fer per una actuació errònia del comú d’Escaldes-Engordany i no pas de la societat promotora, tal com reconeix el mateix tribunal”. I mostrant la seva estupefacció pel fet que la querella sigui només en contra seva i no contra altres membres del consell d’administració, amb la qual cosa “sembla que potser es persegueix una finalitat diferent amb aquesta querella”, assegura que en tot moment els inversors i després socis van tenir tota la informació necessària per adoptar les decisions escaients.

Comentaris (15)

Trending