Un any sense permís de caça i 1.500 euros de multa per dur l’arma desenfundada prop de la carretera

La sala administrativa del Superior confirma la sanció imposada a un caçador que transitava per la zona de seguretat de la carrereta de la Muxella de Sant Julià

Una imatge d'arxiu de la carretera de la Muxella.
Una imatge d'arxiu de la carretera de la Muxella. ARXIU

La sala administrativa del Tribunal Superior ha confirmat la sanció imposada inicialment pels banders a un caçador que van enganxar sense portar degudament enfundada l’arma en una zona on hauria d’estar atès que estava a menys de 25 metres d’una carretera transitada. El tribunal ha desestimat les pretensions del caçador, que considerava que hi havia diversos errors en l’elaboració del corresponent atestat, entre altres coses perquè els amidaments s’haurien fet en dies successius i no el mateix dia del primer expedient.

El caçador en qüestió va ser enxampat el febrer del 2020 a proximitat de la carretera de la Muxella, formalment carretera CS-141, a Sant Julià. L’home no duia degudament enfundada l’arma i se li va obrir un expedient en considerar, com així s’ha confirmat, que estava dins de la zona de seguretat i on, per tant, era obligatori dur el rifle degudament protegit. Al primer moment ja se li va suspendre durant un any el permís per caçar alhora que durant aquell any tampoc no podia obtenir de nou l’autorització. A banda se li va imposar una multa de 1.500 euros.

La sala administrativa ha confirmat els pronunciaments previs tant en seu administrativa com jurisdiccional, atès que s’ha constatat que el caçador duia l’arma a 23 metres del voral de la carretera. Una de les al·legacions que feia el multat era que la distància de 25 metres s’havia de prendre des de l’eix de la calçada. Però aquesta interpretació, igual com el fet que l’atestat no es fes en unitat d’actuació, s’ha descartat per part de la sala, que ha confirmat, doncs, la sanció imposada.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending