Alliberat provisionalment i expulsat del país l’assetjador de dones reincident

Aquesta vegada no li han servit ni el penediment ni els recursos contra les decisions administratives de fer-lo fora del Principat en ser considerat un perill públic

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

Expulsat i sense possibilitat de fer marxa enrere. Aquest cop a l’home jutjat dues vegades per comportament delictius de naturalesa sexual vers les dones no podrà tornar al Principat en un temps. Almenys cinc anys. L’endemà de ser jutjat, entre altres, per un delicte d’agressió sexual, el condemnat per haver perseguit almenys una desena de dones l’estiu del 2020 i acusat d’haver-se proppassat amb una menor va ser alliberat de manera provisional. I expulsat d’immediat.

L’home, d’una trentena llarga d’anys i empleat d’un establiment familiars on tenien lloc molts dels comportaments assetjadors i on hauria succeït el cas pel qual va ser jutjat aquesta setmana, estava a la presó des de mitjan gener, just després de ser detingut per la denúncia que ara l’ha portat davant el Tribunal de Corts. Com que la fiscalia li sol·licitava dotze mesos de presó i la defensa, que negava els fets, en reclamava l’absolució, en haver complert una bona part de la pena màxima que li podia caure ha estat alliberat de manera provisional.

Un cotxe de policia en les immediacions de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Petició d’un any de presó per a l’assetjador reincident de dones

Però no podrà fer vida al Principat. Perquè ja associada amb la primera causa que el va portar durant poc menys de mig any més a la presó per l’assetjament causat especialment per Santa Coloma -i des del seu cotxe estant-, s’ha fet efectiva l’expulsió administrativa dictada. L’home l’havia rebatut als tribunals, al·legant que va acceptar la reclusió penitenciària per no ser expulsat. Però els tribunals li van recordar que una cosa són les responsabilitats penals i l’altra la política de control migratori.

Una imatge de la Seu de la Justícia.

Relacionat

L’expulsió del país de l’assetjador reincident havia estat confirmada deu dies abans de la detenció

I és en base d’aquesta segona que es va dictar l’expulsió de cinc anys, que segurament seran més en funció d’allò que se li imposi en la sentència arran del judici celebrat aquesta setmana. I és que els tribunals han considerat que no hi ha dubte que l’home, amb el seu comportament, i reforçat encara amb la reiteració comesa amb posterioritat als seus recursos, ha evidenciat que és un perill per a la seguretat pública, Ara, doncs, no té excusa.

Comentaris (1)

Trending