L’advocada inhabilitada per Corts estudia accions contra el fiscal general i el Consell Superior

La lletrada condemnada inicialment per deslleialtat professional recorrerà contra la sentència de primera instància en considerar que la fonamentació de la resolució conté “errors de valoració”

Sala magna de la Seu de la Justícia.
Sala magna de la Seu de la Justícia. ARXIU / SFGA

L’advocada condemnada pel Tribunal de Corts per un delicte menor de deslleialtat professional que li podria costar una inhabilitació professional de divuit mesos recorrerà contra aquesta sentència i, a més a més, estudiarà emprendre accions legals contra el fiscal general i alguns dels integrants del Consell Superior de Justícia. La lletrada sempre ha mantingut que va ser en el moment que va reclamar la plaça de batlle que li corresponia després dels resultats obtinguts en un concurs que la va situar com a suplent que va començar un “atac personal” contra ella.

La plaça no la obtenir pas. De fet, sospita l’advocada que si es van reactivar unes diligències que mesos abans s’havien arxivat va ser, justament, per tenir una argumentació suposadament objectiva per impedir-li l’accés a la carrera judicial. En tot cas, la defensa de la jurista i ella mateixa estan estudiant com encarar aquesta possible actuació penal contra el màxim representant de l’acusació pública i també contra alguns dels components de la cúpula judicial, que mai han testimoniat en la causa tot i que la defensa de l’ara condemnada en primera instància ho va sol·licitar.

Una imatge de la façana principal de la Seu de la Justícia.

Relacionat

Corts inhabilita per a exercir durant un any i mig una advocada acusada de deslleialtat professional

Un dels elements que sempre ha remarcat la lletrada és el fet que en la segona de les actuacions jurídiques, la que la convertiria en presumpta deslleial atès que havia de reclamar el pagament d’un deute a un antic client al qual havia defensat justament perquè no hagués de pagar aquells diners, va demanar autorització de la batlle que tramitava l’execució. De fet, inicialment es van obrir diligències contra la responsable judicial i contra la lletrada. Posteriorment es van arxivar i es van reobrir, ja només contra l’advocada, quan aquesta va sol·licitar la referida plaça de batlle.

En tot cas, serien elements com aquests els que porten la defensa de la jurista a plantejar que en la sentència del Tribunal de Corts hi ha “errors de valoració de les proves” i, en conseqüència, es formalitzarà dins els terminis establerts el corresponent recurs davant la sala penal del Tribunal Superior.

Comentaris (4)

Trending