L’administració de Justícia no accepta diners en efectiu

Qualsevol pagament, encara que sigui d’un certificat de penals que pot costar uns pocs euros, cal abonar-lo amb targeta de crèdit o amb transferència

Comentaris

Accés principal a la Seu de la Justícia.
Accés principal a la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

Sorpresa de diversos usuaris de l’administració de Justícia, usuaris poc avesats a acudir a la seu judicial, en saber que en dependències judicials no d’admet el diner en efectiu. Qualsevol pagament, encara que sigui, per posar un exemple, d’un certificat de penals que pot costar uns pocs euros, cal abonar-lo amb targeta de crèdit o via transferència.

La mesura, acordada pels responsables del Consell Superior de la Justícia, tindria com a objecte evitar ensurts amb la manipulació de diners. En un doble sentit: ningú no podrà ‘blanquejar’, per dir-ho d’alguna manera i, alhora, també en relació amb els funcionaris, amb els treballadors, és molt més complicat que hi pugui haver fraus.

La mesura, encara que no és inèdita al Principat -també s’ha donat a la CASS, per exemple, després que s’acabés descobrint una empleada que es quedava diners-, sí que hauria sorprès als afectats. I les fonts judicials consultades han assegurat que ara per ara no hi ha cap intenció de canviar-ho i que d’aquesta manera es considera que es donen més garanties a totes les parts.

Comentaris (14)

Trending