Admesa la querella contra tres sanitàries de la presó per consultar dades mèdiques d’uns menors

L’acció legal l’impulsa l’ex-parella d’un funcionari penitenciari que hauria suposadament demanat a les infermeres que presten servei a la Comella que accedissin a l’historial dels seus fills

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

Després de mesos sobre la taula, finalment la Batllia ha decidit admetre a tràmit la querella interposada per l’ex-parella d’un funcionari penitenciari contra tres sanitàries que presten servei a la presó. Suposadament, les infermeres haurien consultat de manera relativament reiterada l’historial mèdic dels fills menors dels dos ex-cònjuges. La querellant entén que hi ha una revelació de secrets indeguda i una vulneració del secret professional.

L’acció legal es va promoure el mes de juny i s’emmarca, també cal deixar-ho clar, en una molt tensa relació dels dos integrants del matrimoni trencat. La dona hauria constatat l’accés suposadament il·legítim demanant una relació de consultes a l’historial clínic al servei responsable de la custòdia del mateix al Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS). Suposadament, el pare dels menors hauria autoritzat implícitament les professionals sanitàries a accedir a l’expedient mèdic dels seus fills. Implícita perquè hauria estat el funcionari de presons qui hauria sol·licitat si li podien mirar la relació mèdica per estar al corrent de la situació dels menors.

Una imatge del centre penitenciari.

Relacionat

Querella contra tres sanitàries de la presó per consultar historials mèdics que no tocaven

Caldrà veure si aquesta autorització és suficient o si no ho és i l’actuació de les sanitàries, que també s’estaria estudiant en l’àmbit administratiu, té rellevància penal o no. En haver admès la querella, la Batllia considera, almenys, que el que es descriu pot ser constitutiu de delicte i a partir d’ara ha de fer les indagacions que consideri escaients per confirmar les eventuals sospites o, en cas contrari, decidir arxivar el cas.

Durant el darrer any previ a la interposició de la querella, segons les dades obtingudes per la mare i que s’haurien incorporat a l’escrit legal, hi hauria hagut una trentena d’accessos a l’historial d’un dels menors i una quinzena a l’expedient de l’altre. Les consultes suposadament il·lícites s’haurien dut a terme en dies tan assenyalats, per exemple, com un 14 de març o en caps de setmana.

Comentaris (28)

Trending