Absolt el conductor d’un bugui que va patir un accident mortal a Arinsal el 2015

Una vegada retirada l’acusació per part de la fiscalia, el Tribunal de Corts ha confirmat el que era un tràmit: absoldre l’acusat d’un delicte major d’homicidi per imprudència

Dos buguis als dominis massanencs de Vallnord.
Dos buguis als dominis massanencs de Vallnord. ARXIU

El Tribunal de Corts ha confirmat aquest migdia el que era un ‘secret a veus’: l’absolució del conductor d’un bugui que l’octubre del 2015 va patir un accident a les pistes d’Arinsal que va comportar la mort de l’acompanyant en el vehicle i parella del pilot, una jove resident holandesa. L’home estava acusat d’un delicte major d’homicidi per imprudència. Però durant la vista oral el ministeri fiscal, que pretenia demanar divuit mesos de presó condicional, va retirar l’acusació atribuint l’accident a la fatalitat.

La defensa de l’home, no resident, va evidenciar que en cap moment hi havia hagut conducció temerària i que s’estava transitant per uns circuits delimitats. Les condicions meteorològiques el dia dels fets eren bones però, certament, la nit anterior havia plogut amb la qual cosa això va poder afectar el traçat per on transitava el bugui, on hi havia moltes més pedres que en altres punts.

Una imatge de l'edifici de la Seu de la Justícia.

Relacionat

La fiscalia retira l’acusació al responsable d’un accident mortal de buggie a Arinsal

De fet, com que l’home coneixia la zona, segons que va declarar durant la vista, va advertir la seva companya que es cordés bé el cinturó, però la dona hauria fet cas omís a aquesta petició. Posteriorment i en picar contra una pedra de certes dimensions, el vehicle es va estimbar donant tot un seguit de voltes sobre sí mateix. Arran de les lesions sofertes, l’acompanyant va acabar morint.

Quan es va recuperar el vehicle, el dispositiu de tracció 4x4 estava desactivat, tot i que el conductor va defensar que l’havia dut posat de forma permanent. De fet, la fiscalia va donar com a bona la teoria que va ser durant les voltes de campana que el dispositiu s’hauria pogut desactivar i també va acceptar que en tractar-se d’una pràctica de cert risc, calia evidenciar que hi havia uns perills que en una conducció normal no hi serien. D’aquí que retirés l’acusació i aquest dimecres el Tribunal de Corts hagi notificat l’absolució de l’home.

Comentaris

Trending