La fiscalia retira l’acusació al responsable d’un accident mortal de buggie a Arinsal

En l’incident, el qual es va produir l’octubre del 2015 a Arinsal, va perdre la vida la seva companya sentimental

Una imatge de l'edifici de la Seu de la Justícia.
Una imatge de l'edifici de la Seu de la Justícia. Toni Solanelles

El Tribunal de Corts ha jutjat aquest dilluns l’home que va tenir un accident amb un buggie als dominis esquiables d’Arinsal l’octubre del 2015. En l’accident, malauradament, la seva parella va perdre la vida després que el vehicle donés un bon nombre de voltes de campana mentre es precipitava per una pista negra. Segons les diferents declaracions, l’home hauria sortit del traçat del camí marcat i, posteriorment, va acabar per provocar l’incident després de picar contra una pedra. La fiscalia ha retirat l’acusació entenent que els fets es tracten d’un incident en la pràctica d’una activitat de risc. 

El processat ha declarat aquest matí en seu judicial que coneixia el terreny i que en tot moment va mantenir activada la tracció a les quatre rodes del vehicle. A més, ha justificat la sortida de la pista perquè “hi havia moltes pedres i estava en pitjor estat que la resta de la muntanya” i ha assegurat que va advertir a la seva companya sentimental perquè es fiqués el cinturó correctament, però aquesta no li va fer cas.  

Els agents van trobar el buggie ensinistrat amb la tracció 4x4 desactivada, però el sistema es podria haver desconnectat durant les nombroses voltes que va donar el vehicle.

Per la seva part, els diferents agents de policia han testificat que van trobar el buggie ensinistrat amb la tracció 4x4 desactivada i que aquest podria haver estat un fet determinant pel fatal desenllaç, encara que el venedor del vehicle, que també ha prestat declaració, ha explicat que durant les nombroses voltes que va donar el buggie el sistema es podria haver activat i desactivat diverses vegades.  

Davant les diferents explicacions que s’han anat fent durant la vista d’aquest matí la fiscalia ha retirat l’acusació per homicidi imprudent, entenent que els fets es tracten d’un incident en el marc d’una activitat de risc i no d’una imprudència. No obstant això, l’acusació particular sí que ha sol·licitat que el processat sigui condemnat a 18 mesos de presó condicional, així com al pagament de 140.000 euros d'indemnització a la família de la noia que va perdre la vida, 18.600 per cobrir els danys del vehicle i 3.800 euros per les despeses de la funerària.  

Per la seva part, la defensa de l’acusat ha argumentat que el seu client va circular per una zona marcada en la qual no hi havia cap senyal de perill i que anava en un vehicle adaptar per aquesta pràctica. “Les condicions climatològiques eren perfectes i el desenllaç fatal es va donar a una zona que estava humida per les pluges de la nit”, ha afegit per defensar que el seu representat no va cometre cap imprudència greu. Així doncs, l’advocat ha demanat l’absolució de l’home.  

Comentaris

Trending