Absolt d’assetjar la parella que negava haver-ho estat

El Tribunal de Corts, més enllà del temps transcorregut, considera que no es donen les condicions de generar temor i amenaça per donar rellevància penal a la persecució que va fer durant un temps un home de 33 anys a una companya que no volia saber d’ell

Una de les sales del Tribunal de Corts.
Una de les sales del Tribunal de Corts. Altaveu

El Tribunal de Corts ha absolt del delicte d’assetjament pel qual estava acusat per la fiscalia un home de 33 anys, resident a la Massana, que just durant la pandèmia es va obsessionar amb qui durant els primers tres mesos del 2020 va considerar que era la seva parella malgrat que la dona, durant la vista, ho va negar, i la va començar a perseguir per demanar-li explicacions de tot allò que anava dient, suposadament, i que eren els arguments amb els quals va decidir tallar la relació.

El tribunal considera que més enllà del temps passat i que ja no hi ha cap problema entre les dues persones, entre altres coses perquè l’home ja fa molt temps que va decidir passar pàgina, tampoc no s’acaben de donar els elements del tipus penal per considerar que realment hi hagués un assetjament com a tal. Perquè ni l’home va proferir cap amenaça ni tampoc la dona es va sentir intimidada per les trucades o missatges del jove. I alguna visita al domicili. Molèstia sí però no massa res més.

L'home 'perseguia' la dona via mòbil i fins i tot a través d'un compte de Netflix que compartien.

Relacionat

Quan penses que has mantingut una relació sentimental i t’ho neguen davant d’un tribunal

De fet, en certa forma, les magistrades han fallat en el sentit que demanava la defensa de l’home, que ja al seu dia va rebutjar la condemna per la via ràpida que se li va proposar. En canvi, la fiscalia sol·licitava vuit mesos de presó condicional per la persecució obsessiva que l’acusat hauria protagonitzat vers la dona. Un i l’altra es van conèixer al gimnàs on el primer s’exercitava i la segona treballava.

La dona va reconèixer que l’home havia estat en una desena d’ocasions a casa seva amb el seu consentiment, òbviament. I que li va compartir un compte de Netflix a través del qual ell també li enviava missatges. Però davant l’estupefacció del processat, la suposada víctima de l’assetjament va assegurar rotundament que ni havien tingut una relació sentimental i que ni tan sols hi havia hagut relacions sexuals.

Comentaris

Trending