El sindicat de la policia celebra que es facin passos en pro d’uns grups d’activitat nocturna

El CFPA lamenta que la direcció hagi hagut d’activar la consulta sobre la disponibilitat dels funcionaris a treballar de nit després que el ministeri li ‘ordenés’ atesa una demanda sindical

Una actuació nocturna de la policia.
Una actuació nocturna de la policia. POLICIA D'ANDORRA

El Col·lectiu de Funcionaris de Policia (CFPA) celebra que malgrat l’oposició inicial de la direcció, finalment es vagin fent passes endavant per poder analitzar la viabilitat de posar en marxa un parell d’equips de funcionaris que només treballin, voluntàriament, en torns de nit. Va ser l’organització sindical qui va demanar estudiar la possibilitat i al final l’equip liderat per Jordi Moreno va promoure una circular fent la sol·licitud després que el ministeri d’Interior trobés encertada la proposta que la cúpula policial no veia.

Els responsables del CFPA esperen una prompta trobada amb la direcció per avaluar finalment quants voluntaris estarien disposats a fer patrulles sempre en torn de nit i com es pensa encarar la situació. El sindicat celebra que s’hagi tirat endavant la proposta, vist que inicialment la direcció hi estava fermament en contra. “Ens arribaven queixes de la quantitat de nits que es feien, sobretot de patrulles, on la quantitat és més elevada”, expliquen fonts sindicals, que hi afegeixen que “vam pensar com poder treure ni que fos  alguna que altra nit a aquells que no volien fer-ne tantes a càrrec d’altres que potser no els hi importava de fer-ne més”.

El comitè executiu del CFPA agraeix la intervenció del ministeri d’Interior i el fet que veiés “coherent” la proposta de plantejar si hi havia interès per treballar de nit en permanència

El primer que es va plantejar el comitè executiu del CFPA va ser poder saber “quantes persones estarien disposades a fer únicament nits. Perquè si fossin aproximadament entre trenta i quaranta persones era evident que es podien crear dos grups i a partir d’aquí estudiar opcions”. El primer pas, expliquen les fonts consultades, va ser plantejar la qüestió a la direcció. “Es volia poder reduir el nombre de nits que fan funcionaris d’una certa edat tenint en compte que els canvis horaris són força més perjudicials per la salut.”

Però el plantejament que es va fer a la direcció no va tenir el resultat esperat. “La nostra sorpresa va ser la passivitat en l’assumpte; els arguments -hi haurà problemes, la gent no voldrà, feu vosaltres l’estudi i una planificació per veure que en traieu- feien la sensació que la simple proposta no havia agradat”. Davant d’això, “es va intentar, per part del sindicat, de fer la consulta  i va ser molt complicat fer arribar la proposta a tothom, motiu pel qual després del marge de temps que vam donar, la gent no va arribar a contestar”.

El despatx central de la policia de nit.

Relacionat

Una trentena de funcionaris de policia s’ofereixen per treballar permanentment en jornada nocturnes

Una part de l’absència de respostes es va atribuir al fet que ja havia transcendit que la direcció no era partidària de fer cap moviment i “molts companys tenien la sensació que tot plegat era una pèrdua de temps”. Per tant, “només teníem una ultima opció, i era anar a veure el ministre per exposar el mateix punt”. Representants del CFPA van mantenir una trobada amb Josep Maria Rossell, titular d’Interior, “va veure que era coherent, i a demanda seva, la direcció ha emès una circular”, per la qual cosa és “a demanda del sindicat i amb el beneplàcit del ministeri que la iniciativa va endavant”.

Al comitè executiu del CFPA no li estranya que la proposta estigui tenint una nodrida resposta positiva. Amb tot, però, les fonts sindicals oficials consultades no saben res de segur i no ho sabran fins que tinguin el retorn de la direcció i es pugui començar a saber, amb la resposta obtinguda, quina és la voluntat de l’equip que encapçala Jordi Moreno, que per moltes raons -com el menor rendiment que suposadament es dona en treballar permanent de nit- no veia viable la proposta de fer equips només d’actuació nocturna.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending