Una trentena de funcionaris de policia s’ofereixen per treballar permanentment en jornada nocturnes

La direcció va trametre una circular per comprovar si hi havia voluntaris per constituir patrulles especialitzades en la nit i la resposta ha sorprès

El despatx central de la policia de nit.
El despatx central de la policia de nit. Toni Solanelles

Una trentena de funcionaris de policia s’han inscrit en una relació de personal del cos disposat a treballar en permanència de nit, a fer rondes i patrulles nocturnes. Fa uns dies, la direcció del departament, encapçalada per Jordi Moreno, va emetre una circular demanant si hi havia voluntaris per patrullar en exclusiva de nit, per fer les tasques de seguretat ciutadana. I la resposta ha estat tan massiva que ha sorprès la direcció i ara s’ha de veure com es vehicula tot plegat i si és possible tirar endavant un grup nocturn exclusiu.

La direcció està buscant fórmules per garantir, en general, un millor servei i una major cobertura del territori. I fer-ho amb el millor clima laboral possible i la millor cooperació entre funcionaris. Una de les propostes que tenia sobre la taula era poder impulsar un grup de seguretat ciutadana i proximitat que es dediqués només a l’horari nocturn. Però hi havia gairebé el convenciment absolut que no hi hauria suficient personal per tirar endavant el projecte.

Segons les fonts consultades, per anar bé i cobrir tota la franja horària i dies que pertoquen, un grup ha d’estar format per no quelcom més de quinze funcionaris i una mica menys de 25. Per tant, amb trenta voluntaris, hi ha marge suficient per constituir un grup. Però caldria filar primer a veure com es tira endavant la iniciativa per no vestir un sant per desvestir-ne un altre.

Etiquetes

Comentaris (11)

Trending