Set de cada deu detencions per alcoholèmia es produeixen entre les 10 de la nit i les 6 del matí

La policia ha fet prop de 1.100 controls en quinze dies en el marc de la darrera campanya per combatre l’alcohol i les drogues al volant

Un control d'alcoholèmia.
Un control d'alcoholèmia. POLICIA D'ANDORRA

Set de cada deu detencions -en xifres absolutes tretze de les divuit- que s’han practicat en el marc de la darrera campanya policia per combatre l’alcohol i les drogues al volant s’han produït entre les 10 de la nit i les 6 del matí. En quinze dies, la policia ha fet un total de 1.084 controls. La campanya es va fer entre el 24 d’octubre i el 6 de novembre.

En aquests quinze dies s’han imposat 10 sancions administratives (taxa d’alcohol dins la franja de 0,51 g/l a 0,80 g/l) s’han detingut 18 persones, dues per positiu en tòxics, 15 per alcoholèmia, i una altra per consum de drogues i alcohol que, a més, tenia el permís de conduir retirat. Tres dels arrestats han estat implicats en accidents de trànsit amb danys materials.

Per edats, sis de les persones detingudes tenien entre 18 i 25 anys, cinc entre 25 i 40, i les altres set, més de 40. La majoria, 13, han estat arrestades en la franja entre les 10 de la nit i les 6 del matí. Quant a les taxes d’alcohol en sang de les persones detingudes, sis s’han situat entre el 0,81 i l’1,20, set han donat entre 1,21 i 1,60, una entre 1,61 i 2, i només una ha superat els 2 grams d’alcohol per litre de sang.

Amb campanyes com aquesta, la policia vol incidir en els riscos de conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues al volant, tant per a les persones que consumeixen com per a la resta d’usuaris de la xarxa viària.

Comentaris (2)

Trending