Rossell demana a la nova direcció de la presó “que vagi a l’una” i segueixi el full de ruta acordat

El ministre s’atribueix tota la responsabilitat en la destitució d’Oriol Magrinyà i es limita a assegurar que li havia perdut la confiança “per tot un seguit de circumstàncies” que ha preferit no detallar

Josep Maria Rossell durant la compareixença per tractar la destitució.
Josep Maria Rossell durant la compareixença per tractar la destitució. Toni Solanelles

El ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, demana a la nova direcció del centre penitenciari, que ara configuraran Miquel Àngel Garcia i Carles Oferil “que vagi a l’una” i segueixi el full de ruta traçat i que semblava que amb el fins ara adjunt Oriol Magrinyà semblava que no anava a bon port. Rossell ha confirmat la destitució però ha preferit no detallar els motius de la decisió per no escalfar més un ambient que ja és prou calent. El ministre només ha indicat que ha perdut la confiança de Magrinyà “per un seguit de circumstàncies”.

Rossell sí que ha admès que tenia previst formalitzar dimecres la seva decisió, la de destituir Magrinyà i nomenar Oferil, però com que la informació ja corria per la presó, ha avançat la destitució a avui mateix. El ministre ni tan sols ha volgut confirmar, encara que ho ha deixat entreveure o més hi tot, que el director adjunt ha intentat presentar la dimissió per tal d’evitar ser ‘acomiadat’. Rossell ha deixat clar que s’ha tractat, però, d’una destitució. “Una decisió personal meva” de la qual ha volgut desvincular el director.

Josep Maria Rossell i Oriol Magrinyà en un acte oficial.

Relacionat

Destituït el director adjunt de la presó per les contínues decisions fora de to que ha protagonitzat

Josep Maria Rossell ha recordat que les institucions estan per sobre de les persones, que hi són “de pas”, i que ara “es tanca una porta i se n’obre una altra”. El titular d’Interior ha reconegut que al centre penitenciari hi havia un elevat mal ambient, com en certa forma ja evidenciava l’estudi de clima laboral, i que el relleu a la direcció s’ha adoptat per evitar que el malestar “anés a més”. Ara, un dels “objectius” és que la situació millori.

Per tant, espera que a partir d’ara s’implementi el full de ruta “traçat” al seu dia i s’elaborin els reglaments que fa temps que estan sobre la taula i no acaben de tirar endavant. Quant a Oriol Magrinyà, Rossell s’ha limitat a indicar que torna al seu lloc de retorn i poc més. Formalment, el ministre s’ha tancat en banda totes les vegades que se li ha demanat pels motius que l’han portat a perdre la confiança amb el fins ara director adjunt de la presó.

Comentaris (10)

Trending