Destituït el director adjunt de la presó per les contínues decisions fora de to que ha protagonitzat

Oriol Magrinyà ha intentat presentar la dimissió quan ha sabut que el ministre d’Interior procediria aquest mateix matí a cessar-lo del càrrec que ocupava, i per al qual ara ha estat designat el sotsoficial de primera Carles Oferil

Josep Maria Rossell i Oriol Magrinyà en un acte oficial.
Josep Maria Rossell i Oriol Magrinyà en un acte oficial. SFGA

Les contínues decisions fora de to i el malestar causades per aquestes al centre penitenciari han portat finalment el ministre d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, a destituir el director adjunt d’Institucions Penitenciàries, Oriol Magrinyà. El funcionari, quan ha sabut que se’l faria fora del càrrec, hauria intentat presentar la dimissió, però ja no hi ha estat a temps. La decisió de Rossell, que feia temps que hi donava voltes, estava presa. De fet, ja fins i tot oficialment s’ha anunciat que el sotsoficial de primera Carles Oferil agafarà el relleu de Magrinyà.

Des de fa molts mesos que Magrinyà, amb el suport del sindicat SPA (o just per afavorir presumptament integrants d’aquesta organització), protagonitzava decisions molt controvertides que fins i tot se li havien hagut de frenar en alguns casos atès que podien comportar irregularitats. L’estudi de clima intern tampoc no el deixava gaire ben parat, més aviat al contrari, i la recta final de la legislatura política amenaçava d’enverinar-se més encara al centre penitenciari atès que l’adjunt de la presó continuava prenent decisions que causaven important malestar.

Segons diverses fonts, alguns dels funcionaris ja estaven al corrent a primeríssima hora d’aquest matí que Interior destituiria Magrinyà durant la setmana. Quan la veu ha començat a córrer i la rumorologia ha arribat a orelles del director adjunt, aquest s’ha afanyat a elaborar un document de renúncia que, com aquell que diu, no ha tingut temps de presentar al ministre. Rossell, d’una manera o altra, li hauria comunicat que no calia, que la decisió estava presa i que quedava destituït. Tots els moviments s’han produït aquest matí a primera hora.

La decisió està causant una important estupefacció al centre penitenciari i un malestar evident entre els integrants de l’SPA, que miren de fer passar la sortida de Magrinyà com una marxa voluntària i no com una destitució, que és el que finalment hauria estat. De fet, feia mesos que es reclamava aquesta decisió, més encara quan la relació entre els dos directors, amb Miquel Àngel Garcia al capdavant, s’havia tornat en insostenible.

EL SUBSTITUT

Rossell ha trigat més en fer fora Magrinyà perquè no acabava de trobar la peça de recanvi que li encaixés. Finalment, la destitució del fins ara director adjunt va acompanyada de la decisió de nomenar per al càrrec Carles Oferil. La designació es farà efectiva a través de la publicació d’un BOPA extraordinari durant la jornada d’aquest dilluns. Carles Oferil actualment és sotsoficial de primera i té una trajectòria de 25 anys al centre penitenciari, on durant molts anys ha desenvolupat la seva activitat en la gestió de la Unitat de Reinserció.

Comentaris (29)

Trending