El positiu en antígens d’un reclús torna a posar en alerta el centre penitenciari

El fet que l’intern faci molts pocs dies que hagi ingressat hauria comportat que s’hagi hagut d’avisar possibles contactes exteriors, especialment aquells que van participar en les detencions, declaracions i altres diligències

Una vista del centre penitenciari.
Una vista del centre penitenciari. Toni Solanelles

El positiu en un test d’antígens que hauria donat un intern al centre penitenciari ha posat en alerta aquest diumenge la institució. El fet que faci relativament poc que l’intern està ingressat a la Comella hauria comportat que els responsables del centre hagin hagut d’advertir possibles contactes externs per tal que, almenys de forma preventiva, estiguin observants. Fins que en les properes hores no es confirmi el positiu a través d’una TMA no s’acabaran de fer els passos corresponents.

No obstant això, segons fonts del ministeri d’Interior, ja s’haurien activat els protocols necessaris, com són, per exemple, la redistribució d’espais per tal de poder tenir aïllats les persones que eventualment puguin estar contagiats. També s’ha d’acabar de determinar quines persones haurien pogut estar en contacte prou rellevant els darrers dies amb l’intern corresponent, que hauria estat fins ara al mòdul d’adaptació. No obstant, els darrers dies, per necessitats logístiques, s’han estat fent reubicacions contínues i això podria, en condicional, haver contribuït a expandir el virus.

Fins que no es confirmi el positiu amb la TMA no s’acabaran d’adoptar les mesures escaients. No obstant, segons les fonts consultades, ja s’hauria advertit de la situació, per exemple, als homòlegs de la policia i de la Batllia per tal que aquelles persones que, ja sia en la detenció corresponent o en les diligències posteriors, haguessin pogut tenir un contacte prou rellevant amb l’ara reclús. De moment, mesures preventives fins que s’acabi de confirmar tot plegat.

Comentaris (1)

Trending