El positiu d’un advocat posa en alerta la Seu de la Justícia i el centre penitenciari

Hi ha tot un seguit de contactes que estan en vigilància que no pas confinats per si presentessin algun tipus de símptoma compatible amb el coronavirus

Una imatge de l'accés al centre penitenciari.
Una imatge de l'accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

El positiu per Covid d’un advocat ha fet extremar la vigilància d’alguns departaments o persones tant de la Seu de la Justícia com del centre penitenciari. Malgrat que no hi ha, en principi, cap persona dels dos àmbits esmentats confinada per aquest motiu, sí que hi ha tot un seguit d’eventuals contactes del lletrat que estarien sotmesos al que es denomina una vigilància passiva, que comporta que hagin d’estar pendents de possibles símptomes compatibles amb el coronavirus i de tenir-los automàticament comunicar-los.

El contagi d’un advocat -que ni tan sols ha transcendit si ha estat tal en relació amb la seva professió- no té res més d’especial que el de qualsevol altre ciutadà. Però l’enquesta epidemiològica revela, és clar, possibles establiments més sensibles que altres on aquesta persona ha estat els darrers dies o setmanes. D’aquí que s’hagi activat la vigilància passiva d’alguns contactes que, d’entrada, no serien estrets. També hauria calgut ajornar algunes vistes i diligències judicials.

Al centre penitenciari sí que hi ha set agents aïllats i un vuitè confinat també en haver donat positiu i haver estat amb els altres. No obstant això, i tot i la preocupació inicial, la repercussió d’aquest contagi no ha anat més enllà i també ha afectat la planificació laboral, amb la qual cosa, i més enllà del dia a dia i la gestió interna que s’estigui fent, hi ha relativa calma.

El que sí que estan sol·licitant molts advocats és de substituir el vis-a-vis per locutori. Així, tot i que es manté un temps molt superior al que seria una visita normal -de fet, els lletrats tenen gairebé un temps il·limitat per poder atendre els seus clients-, molts dels advocats que habitualment acudeixen al centre penitenciari prefereixen ara veure els reclusos amb un vidre pel mig, que també serveix de protecció, que no pas entrevistar-se en les sales on hi pot haver un contacte més estret.

Comentaris

Trending