Policies i membres de la Justícia es formen en noves modalitats de ciberatacs i criptoactius

Una setantena de funcionaris participen en una activitat duta a terme per especialistes de la policia nacional espanyola

Comentaris

Un moment de la formació.
Un moment de la formació. POLICIA D'ANDORRA

Una setantena de membres de la policia i de l’administració de Justícia ha rebut aquest dimarts una formació centrada en la investigació de ciberatacs i criptoactius a càrrec d’especialistes de la policia nacional espanyola. La formació arriba pocs dies després de l’operació feta per mossos i guàrdia civil, entre altres cossos europeus, arran d’una estafa financera de dimensions descomunals i que tindria una pota, per ara petita, al Principat.

Segons que explica la policia en un comunicat, el creixent ús de les inversions en i amb criptomonedes, la tecnologia blockchain, i la ràpida evolució dels delictes tecnològics amb atacs a escala global i de manera simultània suposen un repte per als cossos de seguretat, que s’han de mantenir actualitzats de manera constant per perseguir la ciberdelinqüència.

Des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19, els delictes tecnològics han anat a l’alça amb les criptomonedes com a eina de transacció amb l’objectiu de fer més difícil el rastreig. S’estan fent servir en atacs ransomware, per blanqueig i altres tipus delictius. És per aquest motiu que la Policia ha volgut incidir en aquest àmbit.

La formació s’ha realitzat a demanda de la policia en el marc de la col·laboració entre els cossos policials d’ambdós països

En aquest sentit, els especialistes espanyols  han exposat com funcionen les inversions en criptomonedes, com s’analitzen en la investigació policial i com es rastregen. També han posat el focus en les tipologies actuals i noves modalitats de ciberatac, així com la utilització que fan els ciberdelinqüents dels equips, què busquen i com s’estructuren per tal de poder posar fre a aquestes conductes delictives que afecten cada vegada més particulars i empreses.

La formació s’ha realitzat a demanda de la policia en el marc de la col·laboració entre els cossos policials d’ambdós països, que mantenen una cooperació molt estreta també en l’àmbit operatiu, tal com han destacat en la inauguració i la clausura del curs el secretari d’Estat de Justícia i Interior, Joan Antoni León, i l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros.

Comentaris

Trending