La policia reforça la cooperació internacional per poder enxampar els lladres del fil de silicona

Alguns dels dispositius electrònics robats per Pasqua en un pis de les Bons haurien estat geolocalitzats a Geòrgia, confirmant així les sospites dels investigadors andorrans

Al centre també, les marques que deixa la silicona ja trencada.
Al centre també, les marques que deixa la silicona ja trencada. G. P.

La policia ha intensificat des de fa algunes setmanes la cooperació internacional amb cossos d’estats veïns amb l’objectiu que es puguin detenir -o contribuir a la detenció- dels coneguts com els lladres del fil de silicona. La geolocalització a Geòrgia d’alguns dels dispositius electrònics robats per Pasqua en un pis del carrer 14 de Març de les Bons, a Encamp, hauria permès confirmar que, efectivament, els delinqüents en qüestió formarien part d’algunes de les múltiples bandes de georgians que actuen en aquest racó d’Europa.

Ja els indicis obtinguts -a partir d’algunes imatges que es van poder recuperar de càmeres per on haurien passat, o arran del ‘modus operandi’- durant l’estiu passat, especialment, en diferents furts amb força que hi va haver a Encamp, a Andorra la Vella o a Escaldes, va portar els investigadors en pensar en bandes de lladres de l’Est i, més concretament, de Geòrgia. Les recents troballes arran dels tres furts detectats per Setmana Santa -l’esmentat a Encamp i dos més al carrer Alzinaret de la capital- haurien confirmat les sospites.

D’aquesta manera, i a través dels contactes amb policies estatals o via Interpol o Europol, es pot compartir informació amb més precisió amb l’objectiu de poder identificar els lladres en qüestió i contribuir a què siguin detinguts o, fins i tot, mirar de descobrir si ja han estat arrestats en algun punt. No cal oblidar que a l’Estat espanyol, en diversos punts, es van desmantellar grups organitzats de georgians que operaven de la mateixa manera que al Principat i se’n van arrestar els seus integrants.

Una imatge de l'edifici afectat al carrer Alzinaret d'Andorra la Vella.

Relacionat

Els ‘lladres del fil de silicona’ tornen a fer de les seves: com a mínim tres pisos assaltats

Justament, aquest dimarts, durant la celebració del Dia de la patrona, el director del cos de policia, Jordi Moreno, ja va afirmar que “estem treballant de valent amb la col·laboració d’altres policies veïnes per poder arribar a la plena identificació i detenció dels autors dels furts amb força que s'han dut a terme en alguns domicilis del Principat”. Que es produïssin els arrestos a Andorra, hauria de ser per un cop de sort o un error dels delinqüents i, en tot cas, se’ls hauria d’enxampar pràcticament en acció. Perquè aquesta mena de grups tenen una alta mobilitat. Acudeixen al lloc objectiu un parell o tres de dies, actuen i marxen.

VUIT AGENTS

Relacionat també amb el cos de policia, i amb l’objectiu de reforçar la seguretat i dotar de més recursos humans especialment l’àrea d’investigació, el consell de ministres, a proposta del titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha aprovat la convocatòria per a la cobertura de vuit places d’agent de policia. El ministeri de Justícia i Interior publicarà, així, la convocatòria de l’edicte per contractar vuit persones que ocupin places en el lloc de treball d’agent de policia.

Entre els diferents requisits que s’inclouran en el plec de bases per poder optar a ser agent de policia destaquen, entre d’altres, tenir la nacionalitat andorrana, ser major d’edat a la data de publicació de l'edicte d’aquesta convocatòria, posseir el títol de batxillerat o un diploma equivalent i de no tenir antecedents penals. La convocatòria està oberta fins a la 1 del migdia de l’1 de juliol.

Etiquetes

Comentaris

Trending