Els ‘lladres del fil de silicona’ tornen a fer de les seves: com a mínim tres pisos assaltats

La policia investiga el que han estat furts amb força comesos en dos edificis diferents, un al nucli històric d’Andorra la Vella i l’altre a la zona de les Bons, a Encamp

Una imatge de l'edifici afectat al carrer Alzinaret d'Andorra la Vella.
Una imatge de l'edifici afectat al carrer Alzinaret d'Andorra la Vella. Toni Solanelles

La policia investiga com a mínim tres furts amb força en dos edificis diferents del Principat. A Andorra la Vella i Encamp. I no es descarta pas que siguin els únics. Com malauradament comença a ser massa habitual, els lladres aprofiten els dies en què els ciutadans del país estan fora -o molts hi estan- per fer el seu particular agost. Encara que sigui abril. En aquesta ocasió han tornat a ser professionals de l’ús del fil de silicona com a ‘xivato’.

En tots els casos, els furts s’haurien descobert aquest dilluns. Quan s’haurien comès és una altra cosa. I un dels detalls que els investigadors de la policia miren de determinar. De fet, és habitual que davant cada període marcat de vacances hi hagi situacions d’aquesta mena. I en aquesta ocasió no haurà estat menys. De fet, no seria gens d’estranyar que en les properes hores o dies es descobreixin més furts de les mateixes característiques. Especialment a mesura que vagin tornant de vacances aquelles persones que hagin marxat del país aprofitant la Pasqua.

Hores d’ara, els casos detectats afecten un edifici del carrer Alzinaret d’Andorra la Vella i un immoble del carrer 14 de Març de les Bons, a Encamp. En el primer cas s’haurien detectat fos furts en un mateix replà i, en segon, un furt més. Els investigadors donen per fet que en totes les portes els lladres hi van col·locar l’esmentat fil de silicona, que deixen durant unes hores o més hi tot. Si no s’ha trencat quan tornen a passar pel lloc és que aquell habitatge fa dies que no s’ha obert i, molt probablement, no hi ha ningú.

Com sol ser habitual, i també ha estat el cas en aquesta ocasió, els desconeguts busquen prioritàriament diners i joies, encara que no refusen roba de marca si en troben, com hauria estat, almenys, el cas en un dels domicilis afectats

És en aquests pisos en els quals els lladres miren d’entrar forçant, conseqüentment, el pany. Amb més o menys virulència, com s’ha evidenciat, per exemple, en el cas de l’Alzinaret, en què un dels panys estava notablement més malmès que l’altre. En els tres casos fins ara detectats, això sí, els ocupants dels habitatges havien estat uns dies d’aquesta Setmana Santa fora. I s’han trobat la ‘moguda’ quan han tornat. I de ‘moguda’ n’hi ha perquè els lladres, sense fer malbé res, ho regiren tot. O tant com poden.

Com sol ser habitual, i també ha estat el cas en aquesta ocasió, els desconeguts busquen prioritàriament diners i joies, encara que no refusen roba de marca si en troben, com hauria estat, almenys, el cas en un dels domicilis afectats. Malgrat que els furts es van descobrir durant el dia d’ahir, el muntant dels tres assalts encara no està clar atès que encara no estaven formalitzades les denúncies. Una vegada comunicada la situació i els investigadors policials havent recollit els indicis més evidents, els afectats poden repassar amb tranquil·litat la malifeta per mirar de quantificar amb més exactitud l’abast del furt. I quan la situació està clara és quan es formalitza la denúncia.

Encara que no s’adormen, sabedors que no hi ha ningú al pis i, en principi, tampoc se’ls espera, els lladres actuen amb una certa màniga ampla. Fins i tot en algun dels casos detectats aquest dilluns els desconeguts s’haurien pres el temps necessari per abaixar les persianes que donaven a l’exterior i assegurar-se de ‘poder treballar’ sense ser vistos des del carrer.

Etiquetes

Comentaris (12)

Trending