La policia clarifica com s’ha d’uniformar i com s’ha de condecorar

Govern aprova tres reglaments que van desenvolupant la llei reguladora del cos d’ordre al mateix temps que es treballa en la definició de la carrera professional

Agents de policia de gala durant una festa patronímica; un dels reglaments regula tota la qüestió d'uniformes i divises.
Agents de policia de gala durant una festa patronímica; un dels reglaments regula tota la qüestió d'uniformes i divises. ARXIU / SFGA

La policia va avançant en el desplegament reglamentari de la llei que regula el cos d’ordre. Qüestions que fins ara es feien a partir dels usos i costums o de normatives de rang molt poc estandarditzat prenen ara cos en forma de reglament. La uniformitat, les condecoracions o, fins i tot, les proves mèdiques a les quals s’han de sotmetre els integrants del cos estaran molt més ben determinats a partir d’ara.

Segons que han explicat fonts del ministeri d’Interior, el Govern ha donat llum verda a tres reglaments sobre els quals els diversos estaments de la policia, des de la direcció i els més alts comandaments fins als sindicats passant pel Consell de la Policia, que és un estament representatiu dels diferents nivells del cos, han estat treballant des de fa setmanes. Es tracta del reglament que regula la uniformitat, les divises, els distintius i les denominacions dels càrrecs; el que regula les condecoracions; i el que estableix el funcionament del comitè mèdic.

Tot i que són d’interès del col·lectiu i era necessari, perquè així ho establia la llei, reglamentar-ho, hores d’ara encara s’està treballant amb un reglament de molta més transcendència: el de la carrera professional. L’objectiu és que tots els reglaments que pengin de la llei del cos estiguin plenament operatius durant el que resta de legislatura.

Comentaris (3)

Trending