Malestar a la policia per l’‘alliberament exprés’ del jove de la batussa a Escaldes

El servei de circulació i el cos d’ordre incrementaran la vigilància a l’avinguda Consell de la Terra i a la zona de Clot d’Emprivat en general

Una imatge d'aquest migdia de la zona on hi va haver l'aldarull.
Una imatge d'aquest migdia de la zona on hi va haver l'aldarull. Toni Solanelles

L’‘alliberament exprés’ del jove detingut aquest dimarts a la tarda arran d’una batussa que hi va haver a l’avinguda Consell de la Terra d’Escaldes, i que va implicar agents de policia i del servei de circulació escaldenc, està generant un cert malestar especialment entre el cos d’ordre. L’arrestat no va arribar ni a passar a disposició judicial i poques hores després del control, que també va afectar un segon jove, va ser alliberat per la mateixa policia, després que la direcció mantingués el preceptiu diàleg amb el ministeri fiscal.

Els agents entenen que aquesta manera d’actuar els resta autoritat, que no vol dir que s’hagués de dictar una mesura d’empresonament vers el jove, perquè segurament tampoc no era aquesta la situació, però que si l’arrest es va produir al tomb de les 6 de la tarda i poc després de les 11 de la nit ja havia recuperat la llibertat no s’està donant el missatge, entenen a la policia, que caldria donar, més encara en un moment que comença a incrementar-se clarament la tensió.

“Cada vegada hi ha més incidències i queixes sobre grups de joves que o bé no respecten les directrius de Govern o ja ni els importa faltar al respecte i agredir verbalment qualsevol ciutadà que els cridi l’atenció”

Fonts coneixedores del comportament general han explicat que “la societat està molt tensa i els joves molt poc col·laboratius amb la situació que vivim”. En aquest sentit, “cada vegada hi ha més incidències i queixes sobre grups de joves que o bé no respecten les directrius de Govern o ja ni els importa faltar al respecte i agredir verbalment qualsevol ciutadà que els cridi l’atenció”. Una prova d'això son les voreres als voltants de l’Illa Carlemany -on van passar els fets d’aquest dimarts- i altres centres comercials així com zones d'esbarjo, on ocupen en la seva totalitat les voreres en grans grups i amb les les mascaretes abaixades, fumant en grans grups.

De fet, la zona on hi va haver l’aldarull aquest dimarts fa dies que s’ha detectat com un indret focus de problemes. Per aquest motiu, la direcció del servei de circulació d’Escaldes ha acordat amb la policia incrementar la vigilància i fer-hi rondes més sovint, com una forma, d’entrada, per dissuadir. Tots dos cossos el que pretenen és mirar d’aconseguir que es tingui clar que la via pública és un espai segur i tranquil.

L’incident d’aquest dimarts es va dur a terme en dues parts. Agents de circulació van detectar poc després de les 5 de la tarda un cotxe indegudament estacionat en una zona de càrrega i descàrrega del conegut centre comercial que hi ha a la zona. I van demanar als joves que hi havia en aquells entorns, responsable un d’ells del vehicle, que el retirés. “En la primera intervenció un del joves es va negar a retirar-lo i ja hi va haver d'actuar la policia”, han explicat fonts coneixedores dels fets, que han explicat que els urbans van tornar a detectar poc després la presència del mateix vehicle un altre cop indegudament estacionat i ja “es va avisar la policia directament”.

Una imatge d'arxiu de la zona de càrrega i descàrrega de l'Illa Carlemany a l'avinguda Consell de la Terra.

Relacionat

Batussa a Escaldes entre una quinzena de joves i agents de policia i circulació

Aquí és quan la quinzena de joves que hi havia agrupats a l’indret, fent la xerrada, fumant i intercanviant parers, es van encarar als agents. “No hi va haver una reducció amb força, però sí que un dels joves gesticulava i cridava, i es va estar una bona estona per tranquil·litzar la situació. Podria ser que en algú moment de gesticulació o cridòria s’hagués pogut agredir algun agent”, en tot cas de la policia. Els dos controlats, encara que formalment només es va detenir un dels joves, “sí que es van resistir als agents i van estar provocatius”.

Tres agents del servei de circulació escaldenc van acabar interposant una denúncia formal pels insults i les amenaces rebudes en considerar que aquesta actitud desafiant i agressiva dels joves és intolerable i per reforçar així també l’actuació policial. Que el jove detingut quedés en llibertat al cap de poques hores no vol dir que no hagi de respondre davant de la Batllia. La policia trametrà el dossier a l’autoritat judicial i serà aquesta l’encarregada d’adoptar la decisió que cregui més escaient.

Comentaris (10)

Trending