Batussa a Escaldes entre una quinzena de joves i agents de policia i circulació

Un cotxe indegudament aparcat en una zona de càrrega i descàrrega ha estat el detonador d’un agressiu enfrontament que ha acabat amb un detingut, un controlat i tres urbans formalitzant denúncia

Una imatge d'arxiu de la zona de càrrega i descàrrega de l'Illa Carlemany a l'avinguda Consell de la Terra.
Una imatge d'arxiu de la zona de càrrega i descàrrega de l'Illa Carlemany a l'avinguda Consell de la Terra. ARXIU

L’estacionament d’un vehicle a la zona de càrrega i descàrrega de l’Illa Carlemany, a l’avinguda Consell de la Terra, i la demanda per part d’agents de circulació d’Escaldes que es retirés el cotxe en qüestió ha estat el detonador d’una batussa de notables conseqüències que ha acabat amb un jove detingut, un altre de controlat i tres urbans escaldencs formalitzant denúncia contra els presumptes agressors. Una quinzena de joves s’haurien enfrontat, algun amb una agressivitat evident, contra policies i agents de circulació.

Els fets han ocorregut entre les 5 i les 6 de la tarda tot i que han perdurat en el temps per les ‘gestions’ que s’han hagut de fer. Agents de circulació escaldencs han advertit la presència d’un vehicle mal estacionat a l’esmentada zona i han demanat al seu propietari que retirés l’automòbil perquè impedia l’aparcament dels responsables de proveir de productes i altres materials al centre comercial. D’entrada, els joves han fet cas i han procedit a retirar el vehicle. Els agents han marxat del lloc tot seguint fent la seva tasca de vigilància.

Poca estona després, però, i continuant amb la ronda, els agents parroquials han tornat a veure que el cotxe, el mateix, tornava a ser allí d’on s’havia demanat que es tragués. I han tornat a fer la mateixa sol·licitud. Però aquest cop la reacció dels joves ha estat molt diferent. Davant l’agressivitat mostrada per alguns dels nois que hi havia a la zona, els urbans han procedit a trucar la policia. I els ànims encara s’haurien caldejat més. Amb algun intercanvi de cops i injúries i insults a tort i a dret.

Durant l’altercat, els agents policials haurien rebut alguns cops; els urbans han denunciat per les amenaces que els han fet els ‘concentrats’

Encara que no és la seva tasca, els propis agents de circulació han hagut de col·laborar amb els policies per retenir els joves que s’encaraven sense manies. De fet, algun policia hauria resultat colpejat. Finalment, els agents de policia han reduït dos dels protagonistes de l’aldarull tot i que formalment, segons fonts oficials del cos, solament un hauria quedat detingut. Les fonts consultades han confirmat també que tres agents de circulació d’Escaldes han presentat denúncia contra els joves, i que ho han fet fonamentalment per les amenaces i els desafiaments rebuts.

Està clar, segons les diferents fonts consultades, que comença ser habitual la presència a la zona d’un número de joves més o menys nombrós, no sempre respectant les mesures dictades per intentar frenar el coronavirus. Són joves que en altres moments o circumstàncies s’aplegaven a l’interior del centre comercial i que ara, per raons d’aforament, són convidats usualment pels agents de seguretat de l’establiment privat a abandonar el recinte.

Algunes de les fonts consultades han assegurat que hi ha moments, aquest cap de setmana, que en un espai proper a on han passat els fets, i a l’entorn d’un recinte d’oci recreatiu, a l’exterior d’aquest, s’haurien advertit aplegades un centenar de persones. Aquest dimarts, una estona després de la batussa, a la mateixa avinguda Consell de la Terra, agents de la policia també han aixecat dues actes de constatació de dos joves que no duien la mascareta posada.

Fonts comunals escaldenques han assegurat que molt probablement s’incrementi la freqüència de les vigilàncies a tot aquest espai vist el ‘problema’ que es comença a advertir. Serà una mesure preventiva, buscant dissuadir, i mobilitzant la policia sempre que es cregui oportú que és necessària la presència d’aquest cos, les atribucions del qual són molt majors que les dels agents de circulació.

Etiquetes

Comentaris (16)

Trending