Mala maror a la policia per la denúncia del cap d’àrea de Pressupost del Govern

Més enllà del fons de la qüestió plantejada per Salustià Chato, al departament dirigit per Jordi Moreno, un dels denunciats, s’analitza com es va tramitar la queixa, que inicialment s’havia refusat

Una imatge del despatx central de la policia.
Una imatge del despatx central de la policia. Toni Solanelles

La denúncia que va presentar el 31 de març el cap d’àrea de Pressupost del Govern, Salustià Chato, contra el cap de Govern, Xavier Espot, i diversos ministres i altres responsables de l’administració està causant un fort malestar intern al departament de policia. La mala maror ja no és pel fons de la denúncia sinó per les formes en què es va tramitar, dos dies abans de les eleccions generals i quan en un primer moment s’havia refusat acceptar la queixa que plantejava Chato.

Qui durant unes setmanes va ser secretari d’Estat d’Economia va interposar la denúncia contra Espot o el director mateix de la policia, Jordi Moreno, per uns suposats delictes de tràfic d’influències i prevaricació en relació amb el canvi de lloc de treball que Chato pretenia. En efecte, fart de la situació que viu al ministeri de Finances, qui també va ser director de Pressupost en una època va optar a la plaça d’analista financer per la unitat de delictes econòmics de la policia.

El cap d'àrea de Pressupost de Govern, Salus Chato

Relacionat

Denuncien Espot i el director de la policia per suposat tràfic d’influències i prevaricació

Inicialment se li va concedir dita plaça però amb posterioritat, després que transcendís que Chato havia estat el guanyador del suposat concurs intern per ocupar l’esmentat lloc de treball, es va fer marxa enrere en la decisió i se li va denegar el trasllat en virtut d’uns informes que es van fer posteriorment al vist-i-plau per al canvi. Chato considera que tot plegat és anòmal i d’aquí la denúncia, que suposadament segueix el seu curs.

La mala maror que hi ha a la policia, més enllà que els funcionaris del cos en general no veuen bé per qüestions personals que Chato es pugui incorporar al departament, ve donada pel fet com s’hauria tramitat la denúncia. De fet, el procediment està en estudi i és justament tot això el que està causant el malestar enunciat. I és que quan l’alt funcionari es va presentar el 31 de març a les dependències policials inicialment se li hauria refusat la denúncia.

Salustià Chato en una roda de premsa com a director de Pressupost que també va ser.

Relacionat

Govern deixarà que la denúncia policial de Salus Chato “faci el seu curs”

Se li hauria indicat que una acció d’aquell tipus, especialment pel motiu que pretenia denunciar, l’havia de dur a terme directament davant de la Batllia. Davant la negativa, hi hauria hagut tot un seguit de moviments, que és el que s’està analitzant, que és el que va fer que al final un comandament -probablement un sotscap d’unitat de seguretat ciutadana operatiu aquell divendres- fos directament ell qui agafés la denúncia.

No hi ha cap expedient obert ni res per l’estil, almenys per ara, però sí que s’està analitzant com va anar tot per confirmar que tot fos correcte o, per contra, si es va fer quelcom que no tocava. El simple fet, però, que es qüestioni el procés o que hi pogués haver hagut alguna anomalia procedimental està generant un cert enrenou intern.

Etiquetes

Comentaris (13)

Trending