Govern deixarà que la denúncia policial de Salus Chato “faci el seu curs”

L’executiu està convençut que la denegació del trasllat del cap d’àrea de Pressupost cap al lloc d’analista financer de la policia s’ha fet correctament

Salustià Chato en una roda de premsa com a director de Pressupost que també va ser.
Salustià Chato en una roda de premsa com a director de Pressupost que també va ser. sfga

El Govern deixarà que la denúncia que el cap d’àrea de Pressupost del ministeri de Finances, Salustià Chato, va interposar davant la policia la setmana passada contra diversos càrrecs polítics i tècnics de l’administració “faci el seu curs”. Amb tot, l’executiu està convençut que s’ha actuat correctament en el moment de denegar el pas de Chato del departament financer cap a la policia, on suposadament havia passat una prova per analista financer del grup de delictes econòmics i blanqueig.

El funcionari, que va ser durant uns dies secretari d’Estat d’Economia a principi de la legislatura que ha acabat de finalitzar ara, va denunciar divendres passat a la policia des del cap de Govern en funcions, Xavier Espot, al director de la policia, Jordi Moreno, passant pels ministres que van assistir a la reunió del gabinet que va deixar fora de l’ordre del dia el punt que havia de suposar la confirmació de la plaça que inicialment, aparentment, havia guanyat Chato.

El cap d'àrea de Pressupost de Govern, Salus Chato

Relacionat

Denuncien Espot i el director de la policia per suposat tràfic d’influències i prevaricació

El cap d’àrea de Pressupost acusa a tot un seguit de càrrecs -entre els quals, més enllà d’Espot hi ha també el titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell; la secretària d’Estat de Funció Pública, Lara Vilamala; i la secretària general de Govern, Ester Fenoll- dels delictes de prevaricació administrativa i tràfic d’influències. Tanmateix també acusa a altres funcionaris o responsables polítics d’haver revelat dades personals a mitjans de comunicació.

El ministre de Finances i portaveu de Govern, Cesar Marquina, ha lamentat la situació però també ha dit que Chato va interposar una denúncia policial aquesta haurà de seguir el seu curs i l’administració col·laborarà en tot allò que se li pugui requerir. A més, “s’analitzarà amb més detall si hi ha alguna cosa que no s’ha fet prou bé, que no és quelcom que ens costi”.

Comentaris (2)

Trending