Lasne pensa en dos inspectors majors per complementar la direcció de la policia

La implicació de Torné en una causa penal ha frenat qualsevol moviment al capdavant del cos, que també podria incorporar l’actual responsable dels grups de policia científica i delictes tecnològics

Toni Rodríguez i Ramon Torné, uniformats i emmedallats, durant el dia de la patrona.
Toni Rodríguez i Ramon Torné, uniformats i emmedallats, durant el dia de la patrona.

Bruno Lasne i Miquel Àngel Barbolla constitueixen, ara per ara, la direcció de la policia. Ja formaven part, amb Jordi Moreno, del triumvirat que ha dirigit el cos durant bona part dels darrers nou anys. El màxim responsable del cos voldria reforçar la direcció del departament. Però la implicació de l’inspector major Ramon Torné en una causa penal ha fet endarrerir, ara per ara, qualsevol moviment, que també podria suposar el salt a la direcció policial d’un altre inspector major, Toni Rodríguez.

El director de Bombers, Jordi Farré, en un acte del cos.

Relacionat

Interior confirma les direccions dels bombers i del centre penitenciari

Torné és des de fa molts anys un dels homes de confiança de Lasne. I tenia clar que comptaria amb ell per a la direcció, fins i tot com a director adjunt coordinador, si mai assumia el primer lloc de l’escalafó policial. La querella criminal interposada per un grup d’agents, que acusa el comandament policial de diversos delictes, com per exemple prevaricació, calúmnies o vulneració del secret de les comunicacions, ha estat admesa a tràmit per la Batllia, i això ha refredat qualsevol nomenament tot esperant que es pugui dictar un eventual arxiu de la causa. Si Torné quedés net, Lasne faria el pas.

Aparentment, l’actual director del cos voldria replicar el format d’equip que durant molt temps va encapçalar Moreno

O així ho han assegurat les fonts, que han deixat clar que Torné és conscient de la situació. D’aquí que la querella dels cinc agents encara li dolgui més. Aparentment, Lasne voldria replicar l’equip que durant molt temps va encapçalar Moreno. Lasne n’era el coordinador amb atribucions directes sobre la seguretat ciutadana i els grups especials. Un segon director adjunt, en aquest cas Jordi Boixader, assumia el lideratge de l’àrea d’investigació. I Barbolla encapçalava els grups més tècnics i recursos humans.

Barbolla continuaria igual. Lasne assumiria la direcció màxima en el lloc de Moreno i tindria atribucions sobre grups especials, que sempre li han atret ja des de la base. Per assumir la coordinació general, és a dir, per reemplaçar-lo a ell mateix, havia pensat en l’esmentat Torné. L’actual director voldria complementar la direcció amb un representant de l’àrea de policia judicial. I per aquesta plaça el nom que hi hauria sobre la taula és el de l’inspector major Toni Rodríguez.

Un vehicle policia davant del despatx del Pas de la Casa.

Relacionat

Admesa a tràmit la querella contra un inspector de policia pels expedients a cinc agents del Pas

Segons les fonts consultades, d’entre els alts comandaments seria el que fa més consens i, sobretot, el que menys soroll genera. Hores d’ara, i sense que siguin les denominacions oficials, Rodríguez estaria encapçalant els grups relacionats amb la denominada policia científica i el que s’encarrega dels delictes tecnològics. L’inspector major en qüestió estaria al cas de les intencions de Lasne, però també seria conscient que els moviments trigaran una mica en produir-se a expenses de la causa judicial que afecta Torné.

Comentaris (25)

Trending