Interior confirma que l’acte contra el passaport sanitari ni tenia permís ni s’havia comunicat

Rossell assegura que la policia farà les indagacions pertinents i una vegada “completat el dossier es veurà si hi ha alguna infracció o no”

El ministre d'Interior, Josep Maria Rossell, durant la compareixença d'aquest dijous.
El ministre d'Interior, Josep Maria Rossell, durant la compareixença d'aquest dijous. Toni Solanelles

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha assegurat aquest dijous que “no ens consta cap petició ni cap comunicació” en relació amb la concentració haguda davant de l’edifici de Govern en contra del passaport sanitari. D’aquesta manera s’hauria vulnerat la Llei de seguretat pública tot i que Rossell no ho ha admès pas de manera oberta. Tampoc no ha volgut avançar si hi haurà sancions.

El titular d’Interior ha recordat que al Principat es reconeix i es garanteix el dret a manifestar-se però que “hi ha un procediment a seguir” que, en principi, és el fet de “comunicar al ministre” d’Interior que es pretén celebrar la concentració o l’acte que s’escaigui. I “no es va fer la comunicació”. Per tant, ara s’obre un període de temps en què la policia haurà de fer les indagacions pertinents.

Els concentrats mostrant pancartes.

Relacionat

Els concentrats contra el passaport sanitari reclamen que “es deixin de coartar les llibertats”

Una de les feines policials serà establir qui va ser o quins van ser els promotors o organitzadors de l’acte. “Quan el dosser estigui completat es veurà si hi ha alguna infracció o no”, ha explicat el ministre, que no ha volgut precipitar-se en relació a poder avançar quina serà la resolució del cas. Dimecres al matí, durant una hora i mitja, un centenar llarg de persones amb la consellera general no adscrita Carine Montaner com a cap visible van exterioritzar el seu malestar per la fixació del passaport Covid com a exigència generalitzada per accedir a molts locals i establiments públics.

Comentaris (16)

Trending