Interior avalua amb els directors i els sindicats per separat la mala maror a la presó

Aspectes com les planificacions horàries i els complements de responsabilitat afegida tornen a sorgir com alguns dels elements que tensen les relacions entre les organitzacions sindicals

Una imatge del centre penitenciari.
Una imatge del centre penitenciari. Toni Solanelles

Per ara, no hi ha canvis a la vista. El ministre d’Interior, Josep Maria Rossell, vol tenir clar què està passant al centre penitenciari. Que hi ha mala maror està clar. Que els diferents representants sindicals, més o menys, estan enfrontats entre ells, també. Però Rossell pretén saber fins on arriba aquesta batussa interna. Per això aquest dimarts s’ha reunit, per separat, tant amb els dos directors, Miquel Àngel Garcia i Oriol Magrinyà, com amb responsables dels sindicats.

Els elements que continuen tensant la situació és la planificació horària -en mans del responsable d’un dels sindicats, Jordi Fius- i els complements de responsabilitat afegida (CRA) que, en gran mesura, han anat a parar molt majoritàriament a membres del Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA). Segons les fonts consultades, aquest suposat benefici o atencions especials que la direcció -especialment l’adjunta, alineada amb l’SPA- està tenint vers sindicalistes de l’organització comandada per l’esmentat Fius al Sergi Teixeira i David Bernaus és el principal maldecap intern, amb acusacions sovint creuades entre els responsables dels sindicats. Per això, segons els consultats, el ministre, recuperat d’una recent Covid, ha volgut prendre el pols a la situació aquest dimarts.

El mur d'accés al centre penitenciari.

Relacionat

El ‘sindicat de la direcció’ de la presó veta l’Altaveu en un acte per “netejar la imatge del cos”

Rossell, acompanyat del secretari d’Estat d’Interior, Joan Antoni León, ha mantingut trobades diferents amb Miquel Àngel Garcia, Oriol Magrinyà i algun dels responsables dels tres sindicats amb representació al centre penitenciari (SIP, SPP i SPA). El titular de Justícia i Interior voldria ara posar sobre la taula tota la informació rebuda i avaluar la situació sense que, d’entrada, es prevegin canvis. Almenys, no en breu. Però tampoc es descarta del tot vist el nivell d’enrocament d’uns i altres i la cremor que hi ha en una part important dels funcionaris.

Les trobades s’han fet poc abans que l’SPA fes una compareixença que es pretenia ‘vendre’ com una defensa del col·lectiu penitenciari i que ha acabat sent poc més que un atac a l’Altaveu, que ha estat vetat a la roda de premsa, per haver anat explicant tot el que succeïa dins el centre aquests darrers mesos. I que han deixat en evidència presumptes anomalies que s’han acabat frenant, justament, pel fet d’haver-se fet públiques.

Comentaris (11)

Trending