El ‘sindicat de la direcció’ de la presó veta l’Altaveu en un acte per “netejar la imatge del cos”

L’SPA, del qual formen part el director adjunt i diversos comandaments ascendits amb un CRA, convoca una roda de premsa

Comentaris

El mur d'accés al centre penitenciari.
El mur d'accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

El Sindicat Penitenciari Andorrà (SPA) ha convocat per aquesta tarda una compareixença pública en format de roda premsa a l’interior mateix del centre penitenciari per “fer una neteja de la imatge que s’està donant a l’exterior de la nostra professionalitat”. L’SPA, del qual formen part el director adjunt de la presó i diversos dels comandaments ‘ascendits’ amb un CRA, ha decidit vetar la presència de l’Altaveu en dita compareixença perquè “no és benvingut”.

Segons el tresorer i portaveu de l’esmentat sindicat, David Bernaus, la decisió d’impedir la presència de l’Altaveu a la roda de premsa es deu al fet que “no estem d’acord amb la línia editorial” i per això la junta directiva ha adoptat la decisió que ha adoptat: no convocar aquest mitjà a l’acte, que tot i ser convocat per un sindicat, l’SPA assegura que “no és sindical”. “És una roda de premsa on el personal del departament vol mostrar la seva preocupació per la seva campanya de desprestigi que promouen alguns amb la col·laboració, voluntària o no, dels mitjans de comunicació”, s’explica en una carta firmada pel president del sindicat, Sergi Teixeira, que s’ha fet arribar a tots els funcionaris del centre penitenciari, uniformats o no.

En principi, els altres dos sindicats d’Institucions Penitenciàries, s’han desmarcat, d’entrada, d’aquesta compareixença, que inicialment es pretenia, des de l’SPA, que fos convocada per les tres organitzacions que representen els funcionaris de la presó. “En cap cas és una roda de premsa per defensar la direcció ni per entrar a desqualificar ningú”, s’assegura en la mateixa missiva.

L’Altaveu ha anat desgranant durant setmanes les anomalies hagudes al tomb de moltes de les decisions de la direcció del cos, i especialment atribuïdes a l’adjunt, Oriol Magrinyà que, justament, va arribar al capdavant del cos amb el suport del sindicat convocant de la compareixença que se celebra al menjador del centre penitenciari.

-seguirà ampliació-

Etiquetes

Comentaris (26)

Trending