La instrucció dels expedients per la fuga d’un pres manté les faltes als tres vigilants implicats

Els funcionaris han rebut recentment el dossier i ara tenen deu dies per presentar les al·legacions que s’escaiguin abans que el ministre disposi de 30 dies hàbils per emetre la resolució final

Una imatge de l'exterior del centre penitenciari.
Una imatge de l'exterior del centre penitenciari. ARXIU

La instrucció interna al centre penitenciari dels expedients oberts per la fuga d’un pres el 29 d’octubre de l’any passat ja ha arribat a la seva conclusió. Divendres passat el responsable d’elaborar els informes corresponents va entregar els dossiers als implicats, que ara tenen deu dies per al·legar el que considerin oportú. Les fonts consultades han assegurat que en principi es mantenen les mateixes faltes: una de molt greu i una altra de greu pel vigilant que estava a la garita del pati aquell dia i una de greu per a cadascun dels dos carcellers que estaven al comandament del centre de control de càmeres (CECO).

El procés s’allarga moltíssim. Més encara amb tota la qüestió de la pandèmia. Ara els agents tenen deu dies per exposar en descàrrec seu allò que creguin convenient i després serà el ministre d’Interior i Justícia qui disposarà de trenta dies hàbils per emetre la resolució definitiva, que evidentment encara és recurrible pels afectats en seu administrativa i, després, en l’àmbit jurisdiccional. Un dels expedientats, per raó de la falta que se li imputa, s’hi juga fins i tot la carrera professional.

El ministre Josep Maria Rossell durant una compareixença.

Relacionat

Rossell nega que hi hagués cap responsabilitat política en la fuga d’un pres

La qüestió de la fuga del pres encara cou al centre penitenciari i els agents estan molt amatents en relació amb el resultat final. També els representants sindicals, que no volen que en cap cas es faci una cacera de bruixes o es busquin caps de turc, atès que consideren que els únics responsables no serien només els agents. En tot cas, els expedientats ara saben exactament de què se’ls ‘acusa’ i podran al·legar en conseqüència.

Retorn a la ‘normalitat’

El centre penitenciari, per raó de la seva naturalesa, ha viscut uns mesos difícils arran de la crisi sanitària, que ha obligat a suspendre activitats i canviar maneres de fer, comportament. Si fa un parell de setmanes ja es van incorporar alguns monitors i tècnics a la feina. Des d’aquest dilluns s’han reprès els contactes presencials entre els interns i les seves famílies o amics. Malgrat les mesures que s’han d’adoptar, i tot i les limitacions que s’imposen, les fonts consultades han destacat la relativa normalitat amb què es funciona.

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending