Rossell nega que hi hagués cap responsabilitat política en la fuga d’un pres

El ministre d’Interior confirma davant el Consell General que Tarroc continuarà com a director de la presó fins un mes després que es doni per acabada l'emergència sanitària

El ministre Josep Maria Rossell durant una compareixença.
El ministre Josep Maria Rossell durant una compareixença. Toni Solanelles

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha assegurat que en relació amb la fuga d’un pres que hi va haver a la Comella el 28 d’octubre passat, de “responsabilitat política no n’hi ha cap”. Rossell ha comparegut al Consell General per exposar el resultat de l’auditoria que el mes de febrer van elaborar dos experts francesos en matèria penitenciària. El titular ministerial ha confirmat Francesc Tarroc en la direcció de la presó fins un mes després de la finalització de l'emergència sanitària.

El ministre ha recordat que encara hi ha uns expedients disciplinaris en curs per la fugida de l'octubre passat i per tant “les meves opinions podrien comportar una contaminació”.  En conseqüència, i tot i la insistència que en algun moment ha tingut el conseller general socialdemòcrata Roger Padreny, ha evitat entrar a valorar o a exposar elements relatius a la investigació de la fugida i a allò que la va motivar. Alhora, ha afirmat, no era l’objecte del dia, entre altres coses perquè els tècnics francesos ja haurien mantingut al seu dia que “no entrarien” en determinar responsabilitats polítiques o tècniques en relació amb la fugida d’unes hores del pres José Luis Tribaldos. 

Rossell ha estat molt determinat i determinant en no entrar en cap moment a parlar de la fugida. De fet, no ha volgut ni tan sols explicar si els experts francesos, al marge de l'auditoria externa per a la proposta de millores, havien analitzat el que hauria pogut ocórrer, encara que fos a partir dels informes interns que han servit per obrir els tres expedients que hi ha en curs i sobre els quals tampoc no s'ha referit atès que l'instructor de l'afer està fent la seva feina i el ministre no el vol interferir.

El PS ha reclamat al titular ministerial una nova compareixença per parlar de la gestió de la crisi sanitària, de violència de gènere o de drogues

El titular de Justícia i Interior molt probablement tornarà al Consell en tres setmanes o un mes, segons que ha avançat la presidenta de la comissió legislativa, la demòcrata Ester Molné, per respondre d'altres qüestions com ara els aspectes que han tocat el seu departament en la gestió de la crisi sanitària i, en particular tal i com li ha dit demanat Padreny, referir-se a la violència de gènere i la domèstica, que aquests darrers dies s'hauria incrementat, o al consum de drogues. També hauria d'aportar Rossell dades sobre el cost que suposa el departament d'Institucions Penitenciàries, tal i com li ha demanat el parlamentari de Terceravia Joan Carles Camp, que ha demanat si seria viable expulsar amb més celeritat "els delinqüents" estrangers no residents i evitar així el cost que generen. 

A preguntes de l'Altaveu, el ministre també ha confirmat que el director de la presó, Francesc Tarroc, que el febrer passat va presentar la seva carta de renúncia al càrrec per poder-se acollir a la jubilació com a funcionari de policia, es mantindrà en el càrrec fins un mes després de la finalització de l'emergència sanitària. Tarroc s'hauria d'haver jubilat l'11 de miag, segons Josep Maria Rossell, però davant la crisi sanitària es va posar a disposició del ministeri per continuar al capdavant de la institució i així s'hauria acordat. El ministre ha afirmat que encara no té recanvi i que malgrat que al seu dia hi havia fet "alguna reflexió" serà a partir d'ara quan "hauré de mirar quina és la millor opció".

Etiquetes

Comentaris

Trending