Institucions Penitenciàries pren la temperatura als visitants i n’impedeix l’entrada si es té febre

Després de l’ensurt del vigilant i per intentar posar filtres a la propagació del virus, es prohibeix l'accés a la presó de persones foranes a partir de 37,3º

Entrada al centre penitenciari.
Entrada al centre penitenciari. Toni Solanelles

En un intent d’evitar al màxim qualsevol risc que pugui comportar la propagació del coronavirus al centre penitenciari, la direcció d’Institucions Penitenciàries ha incorporat un nou requisit per a l’accés de persones externes a la institució. Als visitants externs se’ls pren la temperatura corporal amb una pistola-termòmetre. A partir dels 37,3º es prohibeix l’entrada als visitants.

La mesura està implantada des d’aquest dijous, segons diverses fonts. I ha agafat de nou als familiars d’alguns dels interns que els visiten amb certa habitualitat. El positiu d’un agent penitenciari en el marc del cribratge sectorial que es va fer al personal penitenciari i a la població reclusa va encendre totes les alarmes i va obligar a fer una segona roda de proves, alhora que es mantenien en aïllament un bon grapat de vigilants, fet que va comportar una redefinició de la planificació laboral. 

Després dels confinaments preventius i les noves proves realitzades, una vegada ha quedat clar que tot el personal és negatiu -els reclusos ja fa dies que se sabia- tots els carcellers s’han anat reincorporant 

Després dels confinaments preventius i les noves proves realitzades, una vegada ha quedat clar que tot el personal és negatiu -els reclusos ja fa dies que se sabia- tots els carcellers s’han anat reincorporant al centre penitenciari excepte l’agent que efectivament havia estat contagiat. En aquest cas, segueix el procés normal fins que negativitzi la malaltia.

Per minimitzar els riscos, i a banda d’altres mesures com el rentat de mans o l’ús de la mascareta, ara s’ha incorporat, com s’ha dit, la presa de la temperatura corporal. No tots els visitants entenen aquesta mesura. Es pot comprendre, asseguren les fonts, si del que es tracta es de dur a terme un vis-a-vis. Però en el cas d’una breu visita al locutori (a través d’un vidre) alguns familiars no hi acaben de veure el sentit.

El fet que la mesura s’hagués imposat en la majoria de centres comercials quan es va reprendre l’activitat econòmica i després es deixés sense efecte davant el posicionament tant de l’autoritat sanitària com de l’Agència de Protecció de Dades, ha causat encara més sorpresa. Però no és l’única específica que se segueix a la presó. I no pas des dels darrers dies sinó des de l’inici de la pandèmia.

Una imatge de l'accés al centre penitenciari.

Relacionat

El positiu d’un agent penitenciari i l’aïllament d’onze més obliga a cribrar tots els reclusos

Per exemple, quan una persona ingressa al centre penitenciari, ha de fer un confinament o aïllament de catorze dies. Durant aquest temps no es pot rebre cap mena de visita -excepte, en principi, la de l’eventual advocat-, ni de vis-a-vis ni de locutori. Durant el període d'aïllament, el reclús nou s’ha d’estar a la cel·la en solitari excepte les estones, també sol, de pati.

Etiquetes

Comentaris

Trending