Indignació policial per la defensa ministerial davant els aldarulls amb seguidors polonesos

​Entre els agents antidisturbis hi ha un fort sentiment d’una improvisació total que va fer que divendres passat anessin desbordats; consideren que hi ha descoordinació entre els grups que treballen per al manteniment de l’ordre

Un furgó del grup de manteniment de l'ordre divendres passat enmig de la gent a l'avinguda Meritxell.
Un furgó del grup de manteniment de l'ordre divendres passat enmig de la gent a l'avinguda Meritxell. Toni Solanelles

Lluny de calmar els ànims, la defensa que aquest dijous va fer el ministre d’Interior i Justícia, Josep Maria Rossell, de l’actuació policial realitzada al tomb del partit de futbol entre Andorra i Polònia i el comportament que van tenir molts dels seguidors polonesos, ha causat força malestar entre molts dels agents que d’una manera o altra participen en grups antidisturbis. Al cos policial sí que hi ha la sensació que hi va haver un clar desbordament. I que en gran mesura això va ser per la improvisació i la descoordinació existent.

Estructuralment hi ha dos grups assimilables als antidisturbis. El grup de manteniment de l’ordre (MO) i el grup de suport al manteniment de l’ordre (GSMO). Un i altre pertanyen a unitats diferents i això fa, segons les fonts consultades, que no hi hagi prou coordinació i tot plegat resti eficàcia a les seves potencials actuacions. De fet, el GSMO, que en gran part està integrat per agents de patrulles que han rebut una formació específica i disposen d’un material també concret i de primer ordre, ni tan sols s’ha acabat d’arribar a formar mai.

Aficionats polonesos al teulat d'un edifici proper a l'Estadi Nacional.

Relacionat

Rossell afirma que hi ha veïns que van deixar entrar seguidors polonesos als seus edificis

En qualsevol cas, entre els agents encarregats de forma genèrica de mantenir l’ordre en casos especials hi ha la sensació que les coses no rutllen com haurien i quant als partits de futbol d’alt nivell consideren que gràcies a la Covid no hi ha hagut més problemes dels que s’hagi pogut tenir fins ara atès que la pandèmia no hauria permès tanta mobilitat com probablement hi hauria hagut en altres temps o moments. Una selecció com l’anglesa hauria mogut més gent sense els efectes de la crisi sanitària.

Molts dels integrants dels esmentats grups policials consideren que no hi ha el nombre suficient d’efectius per fer front a la concurrència d’esdeveniments de caràcter massiu com poden ser els partits de la selecció de futbol, els enfrontaments del MoraBanc a la Lliga Endesa o una possible participació de l’FC Andorra a una lliga professional del futbol espanyol. Si a tot això se li afegeixen elements més esporàdics com concerts de música, cimeres d’alt nivell, competicions d’esquí de primer ordre o el Tour o la Vuelta, les fonts consultades auguren possibles incidents més aviat que tard.

Etiquetes

Comentaris (17)

Trending