Rossell afirma que hi ha veïns que van deixar entrar seguidors polonesos als seus edificis

El ministre d’Interior nega que hi hagués cap descontrol divendres passat, malgrat la por viscuda per molts residents a la zona amb els aficionats que volien veure el partit de seleccions fos com fos

Aficionats polonesos al teulat d'un edifici proper a l'Estadi Nacional.
Aficionats polonesos al teulat d'un edifici proper a l'Estadi Nacional.

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha assegurat que en cap moment la policia va perdre el control de la situació viscuda divendres a la nit, per la presència d’aficionats polonesos als entorns de l’Estadi Nacional, on no podien entrar per veure el duel entre Anorra i la seva selecció. Opinió ben diferent de la dels residents a la zona, especialment pel fet que molts seguidors es van colar als edificis. Per al polític massanenc, la responsabilitat rau en el fet que, en alguns casos, les portes estaven obertes i en altres, fins i tot, “hi ha veïns que els van deixar entrar”.

A preguntes del conseller general socialdemòcrata Roger Padreny, Rossell ha defensat que el dispositiu preparat per al partit “tenia els recursos suficients” i que, “en cap moment es va perdre el control”. El ministre ha indicat que, ja des de dos dies abans, es van fer controls a les fronteres, preveient la possible arribada de polonesos, contactant amb FIFA, UEFA i, fins i tot, la branca al país bàltic de la Interpol. Es va detectar més de cent persones, a algunes de les quals “no se’ls va deixar entrar perquè no tenien la documentació en regla”. I als que sí que se’ls va permetre passar, “estaven controlats en tot moment”.

I, malgrat això, Rossell no ha pogut negar, com li ha posat en relleu Padreny, els incidents ocorreguts. Principalment, el fet que molts dels seguidors van acabar accedint a diversos edificis dels entorns de l’Estadi Nacional, provocant que els residents truquessin insistentment la policia. “A qui alertava els van arribar a dir que estaven desbordats i que es tanquessin a casa”, ha remarcat el conseller general del PS.

La pancarta de suport a Polònia en un dels edificis propers a l'Estadi.

Relacionat

Tot s’hi val per veure l’Andorra-Polònia

El ministre, però, ha defensat l’actuació policial. De fet, ha afirmat que “van poder entrar perquè les portes estaven obertes”. I, en alguns casos, ha assegurat “fins i tot hi ha veïns que els van deixar entrar a la seva terrassa”.

Des del PS, s’ha lamentat que la sensació que van tenir els veïns era ben diferent del control defensat pel ministre. Padreny també ha recordat el bon funcionament del dispositiu desplegat amb motiu de l’Andorra-Anglaterra i s’ha preguntat “per què van ser tant dispars els resultats” comparats amb el divendres passat.

Comentaris (6)

Trending