Dues policies andorranes ponents en un prestigiós congrés de seguretat digital i ciberintel·ligència

L’escola de la policia espanyola amb seu a Àvila acull la setmana vinent el certament C1b3rwall, amb més de 5.000 inscrits i multiplicitat d’activitats dirigides a professionals de les TIC del sector privat i públic i també a experts dels cossos de seguretat

Annabel López parlarà de  ‘Malware ISO: un enemic sense avís’.
Annabel López parlarà de ‘Malware ISO: un enemic sense avís’.

Dues policies andorranes -un d’elles en règim d’excedència- faran ponències en un prestigiós congrés de seguretat digital i ciberintel·ligència que s’ha de celebrar la setmana vinent a l’escola que la policia nacional espanyola té a Àvila. Es tracta de la tercera edició del C1b3rWall, que es desenvolupa entre el 20 i el 22 de juny.

El certamen, que gaudeix d’un gran prestigi en el món de la ciberseguretat, està adreçat fonamentalment a professionals del sector de les TIC privades, del sector públic, de les forces i cossos de seguretat nacionals i internacionals i també per a estudiants universitaris i de formació professional.

Les dues especialistes andorranes són Annabel López i Clara Babot. La primera està ara en el sector privat després d’acollir-se a una excedència després de liderar durant un temps amb CRA el grup que dins de la policia andorrana combatia els delictes comesos a través de la tecnologia. Babot, de promocions posteriors, encara integra el mateix grup, actualment sota les ordres de l’inspector major Toni Rodríguez.

CLARA BABOT MAGRINYA

Segons l’organització del C1b3rWall, López parlarà sobre ‘Malware ISO: un enemic sense avís’ i Babot té previst referir-se a ‘OriON, la constal·lació dels Pirineus’. En el congrés hi participen més de 130 ponents i hi ha uns 5.000 assistents inscrits. Hi ha diverses ponències que es fan en paral·lel a banda de tallers, exhibicions i tallers, molts dels quals protagonitzats per diverses unitats de la policia nacional espanyola.

La primera edició es va desenvolupar el 2019 i després de l'aturada de la pandèmia es va tornar a celebrar una nova edició el 2022 en què es va batre un rècord de persones inscrites i durant tres dies es van reunir a l'escola de la policia espanyola a Àvila professionals del sector públic i privat, tant a nivell nacional com internacional, així com de l'àmbit acadèmic i assistents no professionals preocupats per trobar la millor capacitació de cara a reforçar-ne la seguretat digital.

Etiquetes

Comentaris (19)

Trending