El destituït director adjunt de la presó va autoritzar per iniciativa pròpia la sortida d’un intern

Un condemnat a règim de semi-llibertat hauria presentat a Magrinyà un certificat de l’empresa conforme havia d’anar a treballar en un dia festiu i sense consultar l’autoritat judicial el funcionari li va obrir la porta

Accés al centre penitenciari.
Accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

El fins fa uns dies ha estat el director adjunt del centre penitenciari, Oriol Magrinyà, va autoritzar fa unes setmanes un intern a sortir de la presó sense fer cap consulta amb les autoritats judicials que, de fet, són els que tenen la facultat d’alliberar o no un reclús. Evidentment no es tractava d’un intern que hagués d’estar en permanència al centre. Però aquest element, segons diverses fonts, hauria generat un enfrontament amb la Justícia i el ministeri que hauria acabat de sentenciar l’ara càrrec destituït.

Segons les diverses fonts consultades, un intern en règim de semi-llibertat -és a dir, que ha d’anar al centre penitenciari habitualment a dormir i els dies festius, això és, essencialment, les hores que no ha de ser a la feina- va presentar fa unes setmanes al director adjunt d’Institucions Penitenciàries un certificat de l’empresa que el tenia contractat on s’assegurava que un dia en concret -festiu a la parròquia on està ubicada dita empresa- igualment havia d’estar operatiu.

Oriol Magrinyà.

Relacionat

Autoanomenar-se responsable de formació hauria estat la creu final del director adjunt de la presó

Amb aquest certificat a la mà i sense consultar-ho amb ningú, el llavors director adjunt de la presó va autoritzar la sortida de l’intern. Quan aquest fet va transcendir, a Magrinyà se li haurien demanat explicacions. La situació hauria causat certa tensió entre el funcionari i el ministeri i fins i tot amb l’autoritat judicial. La sortida o no d’un intern només la pot autoritzar o bé la Batllia o bé el Tribunal de Corts en funció de l’estadi processal que es trobi la causa que afecti cada administrat.

El llavors encara director adjunt de la presó no hauria respost de la millor manera i, segons algunes fonts, hauria mig desafiat fins i tot al ministre assegurant que no era el primer cop que prenia una decisió similar a aquella que se li retreia. Aquest fet hauria tensat encara més la corda i hauria estat un dels elements decisius en la pèrdua de confiança del titular d’Interior, Josep Maria Rossell -jurista de formació i durant anys d’exercici- amb Magrinyà.

Josep Maria Rossell i Oriol Magrinyà en un acte oficial.

Relacionat

Destituït el director adjunt de la presó per les contínues decisions fora de to que ha protagonitzat

La destitució es va consumar dilluns i des de llavors hi ha una calma tensa al centre penitenciari. La major part dels funcionaris estan a l’expectativa dels moviments que fan els pocs acòlits del sindicat SPA, que són els que donaven suport a Magrinyà, sobre els quals pivotaven moltes de les decisions i que, probablement, veuran reduïdes algunes de les seves atribucions. I la sensació és que d’alguna manera o altra aquests pocs funcionaris acabaran tornant a tibar la corda.

Comentaris (29)

Trending