La cúpula del centre penitenciari està ‘en vigilància’ per una sospita de coronavirus

Els protocols entre els interns, que s’han cribrat diverses vegades, estan funcionant ara per ara

Una imatge de l'exterior del centre penitenciari.
Una imatge de l'exterior del centre penitenciari. Toni Solanelles

Els principals comandaments del centre penitenciari estan sotmesos al que tècnicament es considera com vigilància passiva per ser eventualment, alguns d’ells, contactes d’un contacte de positiu de coronavirus. La sensibilitat de la institució on treballen ha fet que se sigui més curós que en altres llocs i, per tant, la vigilància, tant com sigui possible, es manté als domicilis, sense que tot plegat, ara per ara, hagi tingut incidència en el funcionament del centre ni en la planificació laboral.

A la presó no fa pas massa dies es va detectar un cas positiu en un agent que va obligar a confinar bona part del grup d’intervenció de la institució. En aquesta ocasió, segons que han explicat fonts del ministeri d’Interior, no hi ha cap cas positiu. Es tracta d’uns possibles contactes de contacte d’un cas que sí que ha estat confirmat però el que en altres llocs o situacions obligaria sols a una vigilància de símptomes, en aquesta ocasió s’ha estat una mica més actiu.

Els comandaments penitenciaris ja s’haurien sotmès a les corresponents proves de detecció ràpida de la Covid i, mentrestant, a no ser que sigui estrictament obligatori, es manté un aïllament domiciliari molt preventiu

Segons les fonts consultades, els comandaments penitenciaris ja s’haurien sotmès a les corresponents proves de detecció ràpida de la Covid i, mentrestant, a no ser que sigui estrictament obligatori, es manté un aïllament domiciliari molt preventiu fins que no se sàpiga el resultat de les analítiques efectuades. Aquest cas no tindria res a veure amb el positiu d’un advocat que també hauria obligat a fer un seguiment de símptomes a alguns agents, igual com ha passat, per exemple, a la Seu de la Justícia.

Ara per ara els protocols dissenyats per Salut i aplicats per Institucions Penitenciàries estan funcionant prou bé, com a mínim entre els reclusos, que han estat cribrats diverses vegades sense que hi hagi hagut, de moment, cap incidència. Aquesta mateixa setmana, això sí, es va haver d’aïllar un intern de recent ingrés perquè un familiar seu havia resultat contagiat. Es va operar amb molta celeritat per evitar qualsevol ensurt.

Una imatge de l'accés al centre penitenciari.

Relacionat

El positiu d’un advocat posa en alerta la Seu de la Justícia i el centre penitenciari

Comentaris (1)

Trending