La Covid torna a fer estralls a la Comella i bona part de la població reclusa està contagiada

Els primers positius es van detectar al mòdul de dones, no es van adoptar les mesures adients, i ara l’escampada és molt gran i s’ha hagut d’activar de nou l’àrea d’aïllament malgrat que potser ja és tard

Accés al centre penitenciari.
Accés al centre penitenciari. Toni Solanelles

Que els serrells de la pandèmia malauradament encara perduren i poden encara donar algun ensurt prou ho poden explicar des del centre penitenciari. El departament d’Institucions Penitenciàries ha hagut de tornar a activar a corre-cuita el mòdul d’aïllament després que la Covid s’hagi escampat per la presó de manera molt preocupant. Una part important de la població reclusa i, també, alguns vigilants i alguns tècnics estan contagiats. Per la sensibilitat de l’equipament, la situació no és gens agradable.

Diverses fonts han confirmat el malestar que hi ha al centre i, sobretot, la preocupació, pel que sembla una nova onada de contagis que podria ser molt més expansiva que tots els anteriors episodis de contagis. Cert que des de fa temps el relaxament de les mesures és gairebé total. De fet, algunes de les fonts consultades han lamentat, justament, que s’hagi pràcticament descartat gestionar la situació i s’hagi fet els ulls clucs. “No hi ha cap tipus de protocol, s’improvisa”, han remarcat les fonts.

La transmissió del coronavirus també el facilita el fet que una part dels interns ho estan en semillibertat i, per tant, només fan vida a la presó de nit però de dia surten a treballar

La situació s’hauria iniciat fa uns dies al mòdul de dones. S’hi haurien detectat els primers contagis. I en no haver cap directriu marcada formalment per l’administració, pel Govern (si no es té símptomes es pot treballar amb mascareta i res més), no es van adoptar les mesures que haurien estat més adients i això va fer que el virus s’anés escampant Poc després ja va saltar la Covid al mòdul de preventius. Com a mínim un de cada tres reclusos està infectat. L’abast de la simptomatologia no ha transcendit. Però sí el neguit.

Les fonts consultades han reconegut que en tractar-se d’una infraestructura sensible, de seguida el malestar s’amplifica. I la transmissió del coronavirus també el facilita el fet que una part dels interns ho estan en semillibertat i, per tant, només fan vida a la presó de nit però de dia surten a treballar. Amb la qual cosa el virus es pot expandir des del centre penitenciari cap a fora o des de l’exterior es pot traslladar amb facilitat cap al centre.

Sia com vulgui, i amb l’intent de mirar de posar un fre, s’ha activat de nou el mòdul d’aïllament. Però les fonts consultades han reconegut que molt probablement s’ha fet tard i que ja sia perquè apareguin símptomes o per eventuals controls preventius que s’acabin realitzant apareixeran nous reclusos contagiats.

Comentaris (6)

Trending