Els argentins es resignen als canvis del reagrupament però alerten que en el futur faran marxar gent

El representant del col·lectiu, Marcelo Ponce, considera necessari apostar per la digitalització dels documents que cal presentar a Immigració i així li ha traslladat a la ministra de Justícia i Interior, Ester Molné

Ponce, durant la trobada amb la ministra Ester Molné.
Ponce, durant la trobada amb la ministra Ester Molné.

El col·lectiu d’argentins residents es resigna al fet que, de moment, l’enduriment en les condicions per reagrupar la família va per llarg. I es lamenta que, en el futur, això pot acabar fent que gent acabi marxant a altres països on sigui més fàcil fer aquest procés. Així ho ha apuntat el portaveu d’Argentinos en Andorra, Marcelo Ponce. El tema es va abordar en la primera reunió amb la ministra de Justícia i Interior. Ester Molné, durant la qual sí que van coincidir en la necessitat de digitalitzar els tràmits al Servei d’Immigració.

La trobada va servir per abordar qüestions d’actualitat que afecten els residents provinents del país sudamericà, tot i que també altres immigrants. Per exemple, el reagrupament. En declaracions a Altaveu, Ponce reconeix que, en el seu dia, quan es va anunciar el canvi de criteris, molts argentins el van rebre amb disconformitat. Ara, però, es resignen a la decisió.

“Molta de la gent que havia passat a la quota general, tenia al seu cap que el podrien fer. Ara, això canvia la idea”, apunta. Tot i això, tret de comptades excepcions, la decisió de seguir al país. Almenys, a curt termini. Tot i això, no s’amaga que en el futur podria ser canviar.

“Hi ha una quantitat considerable de persones que amb el temps, si no canvia la situació, acabarà marxant”, alerta. Per ara, la sensació que és que s’ha acceptat la nova normativa. Ell mateix admet que, a curt termini, difícilment hi haurà marxa enrere per part del Govern. I reconeix que, en part, la mesura es deu al nombre elevat de nous immigrants arribats des del continent sud-americà.

En canvi, un tema en el qual el col·lectiu i Govern coincideixen és la necessitat de millorar la burocràcia a Immigració. Ponce considera clau que s’aposti per donar la possibilitat de digitalitzar la documentació que cal presentar davant el servei. Per exemple, currículums o contractes.

“Això ajudaria a evitar col·lapses”, ha destacat. A banda, considera que “també facilitaria el control per part d’Immigració i de Treball”. De la trobada, es desprèn que el ministeri també va en aquesta direcció.

En línies generals, Ponce ha valorat positivament la trobada amb Molné. “Tinc una sensació positiva”, ha assegurat. De la ministra, ha volgut destacar, especialment, “la imatge seriosa i, sobretot, clara”.

Etiquetes

Comentaris (20)

Trending