Andorra la Vella no preveu instal·lar més càmeres de seguretat als carrers

La nova reforma legislativa, que permet contrastar infraccions també de caràcter administratiu, no comportarà grans canvis en el funcionament dels aparells de la capital

Una càmera de seguretat al carrer.
Una càmera de seguretat al carrer. Arxiu

Amb la proposta de modificació de la Llei de seguretat pública feta pel Govern, les càmeres de seguretat podran servir per contrastar infraccions de tota mena, inclús administratives. Aquesta iniciativa s’ha portat a terme amb les corporacions comunals, però a Andorra la Vella, de moment, no comportarà grans canvis. La cònsol major, Conxita Marsol, ha assegurat que “no tenim previst instal·lar més de les que ja tenim”.

Fins ara, les càmeres de seguretat als carrers servien per contrastar infraccions d’àmbit penal o de circulació, però ara també ho faran de forma administrativa. La modificació de la Llei s’ha portat a terme amb la col·laboració dels comuns, que podrien aprofitar aquesta possibilitat per instal·lar més aparells. Tot i això, Marsol ha assegurat que no entra en els plans de la capital, “però és una porta que tenim oberta, mentre anem veient com va tot, en funció de com vagi evolucionant veurem si en podem posar en alguna zona més”.

Cartell en una de les portes del Parc Central que informa de la presència de càmeres.

Relacionat

Les administracions podran perseguir qualsevol infracció que captin les càmeres situades al carrer

Actualment, i segons explica la cònsol, a la capital es tenen en l’avinguda Meritxell i en alguns parcs, que són les zones amb més afluència i amb més possibilitat de conflicte. Assegura que “no tenim problemes majors per posar més càmeres, però ho anirem estudiant si veiem que sorgeixen problemàtiques”. Per tant, de moment Andorra la Vella es mantindrà en espera per veure l’evolució.

Tot i que s’ha fet conjuntament amb les corporacions, la iniciativa és del Govern, “els comuns no ho hem demanat, però és una bona modificació”, assegura Marsol. Però, també remarca que tot el que implica visualitzat d’imatges és complicat, “hi ha certes coses que no es poden veure, s’hi ha d’haver produït un delicte o un acte administrativament punible”. Així i tot, assegura que “en alguns casos pot assegurar que s’acompleixi alguna normativa”.

Comentaris

Trending