Les administracions podran perseguir qualsevol infracció que captin les càmeres situades al carrer

El Govern proposa la modificació de la Llei de seguretat pública a través d’una disposició final incorporada en la previsió pressupostària

Cartell en una de les portes del Parc Central que informa de la presència de càmeres.
Cartell en una de les portes del Parc Central que informa de la presència de càmeres. Toni Solanelles

Les imatges que captin els aparells legalment instal·lats a la via pública i espais públics per part de les administracions serviran ben aviat per constatar qualsevol mena d’infracció. No només en l’àmbit penal o en matèria de circulació com fins ara. També qualsevol infracció administrativa o contravenció de les obligacions contingudes en ordinacions comunals.

Actualment, els sistemes de videovigilància tenien, entre altres, la missió de constatar infraccions de les normes de circulació i servien per prevenir infraccions penals contra la seguretat de les persones o els béns, així com la prevenció del tràfic il·legal de drogues tòxiques, en llocs particularment exposats. Ara, el Govern, de comú acord amb les corporacions parroquials, aprofita el projecte de llei del pressupost per incloure una disposició final que modifica la Llei de seguretat pública.

Certament, només amplia els supòsits previstos en un dels punts inclosos en les finalitats per les quals poden servir les gravacions o les imatges captades a través dels sistemes de videovigilància públics en espais també de la mateixa naturalesa. Però obren un ventall molt més ampli. Així, la proposta és que allà on fins ara les càmeres només servien per constatar infraccions en matèria de circulació, a partir d’ara també serveixin per constatar “qualsevol altra infracció administrativa legalment prevista en les lleis i les ordinacions comunals”.

Comentaris (17)

Trending