Passar pel túnel d’Envalira costarà un 3% més car

El Govern, que prefereix no parlar encara del possible allargament de la concessió, aplica l’IPC d’octubre a les tarifes, que aniran dels 4,20 als 17,60 euros

Un dels accessos al túnel d'Envalira.
Un dels accessos al túnel d'Envalira. Túnel d'Envalira

El consell de ministres ha aprovat les noves tarifes que la concessionària del túnel d’Envalira podrà aplicar durant el 2022. En aquest cas, passar per la infraestructura costarà un 3% més car. Sobre la possibilitat d’allargar el contracte amb l’empresa gestora de la instal·lació, opció que, igual que amb les estacions d’esquí, també planteja el pressupost per l’any vinent, el Govern ha volgut llançar pilotes fora. Fins que no estigui aprovada pel Consell General entenen que cal ser prudents.

La proposta de noves tarifes l’ha posat sobre la taula ministerial el titular de Territori i Habitatge, Víctor Filloy. De fet, i segons s’ha assegurat des del Govern, segueixen l’aplicació de la fórmula de càlcul ja establerta en el contracte de la concessió, que té en compte l’IPC interanual de l’octubre. A la vegada, s’opta per arrodonir el cost a múltiples de deu cèntims per facilitar la tramitació dels canvis.

El contracte continuarà establint que el túnel serà gratuït quan el port d’Envalira estigui tancat per culpa de la neu. També es manté la reducció del 50% pels residents i treballadors al Pas de la Casa.

Així, les noves tarifes seran de 7 euros per als vehicles lleugers, com ara els turismes. Pujaran a 12,30 per les furgonetes i a 14,10 per camions i autocars de dos eixos. Si en tenen tres, els tocarà pagar 17,60 per trajecte. Finalment, les motocicletes i altres vehicles de dues rodes només abonaran 4,20.

WhatsApp Image 2021 12 01 at 20.15.33

Preguntat sobre si des de l’empresa gestora se’ls ha fet arribar l’interès per allargar la concessió, tal com preveu el projecte de pressupost per al 2022 per compensar les pèrdues ocasionades el darrer any i mig per la pandèmia, el portaveu del Govern, Eric Jover, s’ha estimat més no donar detalls. El motiu? El fet que la llei encara està a tràmit parlamentari. Per tant, és una possibilitat que, en tot cas, encara ha de ser avalada pel Consell General i, serà quan s’aprovi, si acaba passant, que caldrà veure què vol fer Túnel d’Envalira S.A.

Comentaris (1)

Trending