El Govern posa fil a l’agulla per resoldre els problemes a la façana de l’edifici de l’Obac

Ordenament llença el concurs per seleccionar l’arquitecte que haurà de fer el projecte de reforma amb, entre altres objectius, garantir la seguretat de la paret, que actualment presenta risc de despreniments i filtracions d’aigua

L'edifici de l'Obac presenta problemes a la seva façana.
L'edifici de l'Obac presenta problemes a la seva façana. T. S.

El Govern ha posat fil a l’agulla per resoldre els greus problemes que pateix la façana de l’edifici administratiu de l’Obac, amb despreniments de trossos de la paret i filtracions d’aigua. En breu es preveu contractar l’arquitecte que ha de preparar la reforma necessària per solucionar la situació i, de passada, aprofitar per millorar l’eficiència de les dependències i adaptar-les als requisits de la Llei d’impuls de la transició energètica i del canvi climàtic (Litecc).

Fa mesos que l’edifici, que albergar el despatx central de policia així com diferents serveis del ministeri d’Interior, com Immigració o Treball, pateix seriosos problemes a la seva façana que requerien una actuació urgent que, però, havia quedat aturada en part per culpa de la crisi de la Covid-19. El desgast de l’estructura és evident, tant que en alguns punts s’han hagut de posar xarxes de protecció per evitar que un eventual despreniment de rocs pugui provocar un ensurt a qui camina pel carrer. També hi ha filtracions d’aigua a les finestres.

Diverses xarxes protegeixen diferents punts de l'edifici per evitar que eventuals despreniments surtin disparats.

Relacionat

Filtracions d’aigua i risc de despreniment de trossos de façana a l’edifici administratiu de l’Obac

El Govern, conscient de la necessitat de tirar endavant la reforma de la façana, ha decidit licitar el concurs que ha de permetre seleccionar un arquitecte perquè s’encarregui de fer el projecte de remodelació, així com de la posterior direcció d’obra. En concret, es vol l’eliminació dels  murs  cortina  de  l’edifici, l’aïllament  del  mateix i l’adequació de les portes d’accés a l’edifici per complir amb  el  reglament  d’accessibilitat. I, lògicament, rehabilitar les filtracions d’aigua i la caiguda de peces de la façana.

La reunió del consell de ministres també ha servit per aprovar tirar endavant dos altres projectes. Un, l’eixamplament de la general 1 a l’enllaç d’Aixovall. En aquest cas, també s’ha licitat el concurs per seleccionar el professional que el farà. L’altre, la segona fase de la reforma de l’escorxador. En aquest cas, s’ha encarregat a Miquel Burgués la seva elaboració, per un import de 27.900 euros.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending