Filtracions d’aigua i risc de despreniment de trossos de façana a l’edifici administratiu de l’Obac

Diverses xarxes protegeixen parts del recinte per atenuar una possible caiguda de fragments de la recoberta de l’immoble, que demanda una actuació que amb la crisi de la Covid està en l’aire

Diverses xarxes protegeixen diferents punts de l'edifici per evitar que eventuals despreniments surtin disparats.
Diverses xarxes protegeixen diferents punts de l'edifici per evitar que eventuals despreniments surtin disparats. Toni Solanelles

L’edifici administratiu de l’Obac, que acull, entre altres, la seu del ministeri de Justícia i Interior i el despatx central de la policia reclama una actuació més o menys urgent i en profunditat per tal de frenar el desgast que pateix i que fins i tot amenaça de posar en risc els vianants. De fet, diversos punts de l’edifici estan protegits amb unes xarxes que no són per fer bonic: es tracta d’un parapet per evitar que un eventual despreniment de fragments de la façana surtin disparats.

El de caiguda de trossos de la façana és un dels perills que presenta l’immoble. Les filtracions d’aigua, que afecten poc o molt totes les plantes de l’edifici, n’és un altre, segons que han explicat fonts properes al ministeri d’Interior. De fet, fa pocs dies s’estava repicant la terrassa de la sisena planta en un intent de trobar els punts per on es cola l’aigua i intentar posar-hi remei. La runa que es treia d’aquell repicat s’enviava cap a l’edifici de les Boigues, annexe al recinte administratiu que acull el ministeri i la policia.

IMG 3803
La runa del repicat a la terrassa s'aboca cap a l'edifici de les Boigues. Toni Solanelles

L’edifici, bastit fa tres dècades aproximadament, demanda una actuació profunda perquè la situació no s’agreugi i passi a ser estructural. Les fonts consultades han assegurat que aquest 2020 hi havia la intenció de començar a canviar totes les finestres de l’immoble. Les que donen a l’exterior, atès que són un dels principals focus d’entrada d’aigua. Hores d’ara, i amb la crisi econòmica producte de la pandèmia, tot està en l’aire. Les filtracions d’aigua, però, no són l’única deficiència que pateixen els funcionaris que presten servei en aquell edifici.

Fonts coneixedores de la situació han explicat que també fa temps que no rutlla el sistema de ventilació. L’aire condicionat. I per aquest motiu no és estrany que durant l’hivern els treballadors dels diferents departaments allotjats en aquell immoble recorrin a calefactors i a l’estiu, agafin el relleu els ventiladors. També en aquest sentit, sobre ‘serveis’ que no funcionen, hi ha els ascensors. Però en aquest cas haurien de tenir solució ben aviat. Fa deu dies es van adjudicar per 31.561 euros a Schindler els treballs de manteniment i reparació dels set ascensors que hi ha a l’edifici administratiu de l’Obac.

Comentaris (6)

Trending