L’Estadi Comunal guanya força pel multifuncional, però sense descartar alternatives

La decisió final tarda més a arribar perquè s’està plantejant com portar endavant el projecte i que pugui encabir totes les funcions que es requereixen des de la capital

Una imatge d'arxiu de l'Estadi Comunal.
Una imatge d'arxiu de l'Estadi Comunal. ARXIU

El multifuncional ja ha canviat de lloc diversos cops. En un primer moment, sonava amb força la plaça de braus, però la part de titularitat privada ha fet tirar enrere (però no del tot) l’alternativa de poder encabir-lo allà. Ara es posa damunt la taula, i s’estudia a consciència, la possibilitat d’ubicar-lo a l’Estadi Comunal. La decisió, segons ha explicat la cònsol major d’Andorra la Vella a un acte públic aquesta tarda”, s’està allargant per tal de poder visualitzar com es podria mantenir l’ús que se li dóna actualment a aquestes instal·lacions, afegint el multifuncional.

“L’Estadi Comunal està sobre la taula des de no fa gaire, i estem esperant a veure si es pogués encabir, però nosaltres no volem renunciar-hi al concepte que suposa l’estadi”, ha afirmat Marsol. En aquest sentit, la cònsol ha assegurat que l’Andorra Mountain Music ha demostrat que el lloc “no diria que és perfecte, perquè no hi ha res perfecte, però ideal perquè les persones hi van poder anar a peu sense necessitat d’agafar cotxe, a prop dels restaurants”. Malgrat això, ha recordat que allà s’ubica l’única pista d’atletisme del país i que la capital està convençuda que vol continuar oferint aquest servei.

En aquesta mateixa línia, el cap de Govern ha volgut remarcar que es prioritzava la plaça de braus, però que també estaven sobre la taula la Margineda i l’Estadi Comunal. “Tots tenen punts positius i negatius, un dels negatius que hem valorat de la plaça de braus és que estem parlant d’un terreny part de titularitat pública, i part privada, i és veritat que es farà una inversió molt important i això fa plantejar si serà el lloc ideal o no per fer-ho”, ha apuntat. Així mateix, no tanca la possibilitat a què puguin aparèixer noves ubicacions que es puguin postular amb força, “però és molt difícil, perquè hi ha pocs terrenys d’aquestes dimensions al centre d’Andorra i que siguin mínimament idonis per ubicar-hi un centre multifuncional”.

Així, el cap de Govern ha assegurat que “no tinc pressa” per prendre una decisió que ha de ser “molt reflexionada”, per la magnitud d’inversió i d’esforços que suposarà. Ha explicat que es vol fer amb “tots els informes tècnics i amb tots les anàlisis especialitzades damunt la taula, i havent-los treballat i ponderat degudament”. El termini que ha posat, sempre remarcat que és aproximat, és Setmana Santa, “quan jo crec que estarem en disposició d’haver pres una decisió definitiva al respecte”.

La cònsol major, però, té una mica més de pressa per tal de tenir ja la ubicació definida. Sobretot, perquè “de cara al 2025 tenim els Jocs dels Petits Estats i sabem que l’estadi necessita una remodelació”. Marsol ha afirmat que ja es té sobre la taula l’avantprojecte, i que s’està esperant a la decisió final per redactar el definitiu i que es puguin licitar les obres al setembre.

EL CIRQUE DU SOLEIL, A LA PLAÇA DE BRAUS

El que sí que acollirà segur la plaça de braus serà el Cirque du Soleil. Marsol ha afirmat que s’ha descartat per complet tornar-lo a ubicar a l’aparcament del Parc Central perquè “és imprescindible per a la parròquia”. Sobretot, després del tancament del Fener, i, per tant, “durant aquests dos anys que durin les obres no poden renunciar a tenir aquest espai”. El cap de Govern ha confirmat que “aquesta és la ubicació que prioritzem”.

 

Comentaris (1)

Trending