Es convoca el concurs per a fer la connexió d’aigua potable entre la capital i l’hospital

Aquesta obra s’emmarca en el conveni signat entre Escaldes, el comú d’Andorra la Vella, el SAAS i CAPESA per poder abastir el centre en cas de necessitat urgent

L'hospital Nostra Senyora de Meritxell.
L'hospital Nostra Senyora de Meritxell. Altaveu

El proveïdor principal d’aigua potable a l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell és i continuarà sent CAPESA. Però, ja fa temps que es va acordar, i fa unes setmanes es va signar, un conveni per tal d’abastir l’hospital en cas que succeís qualsevol impediment. Ara, el comú d’Andorra la Vella ha obert un concurs nacional per adjudicar els treballs que crearan la connexió de la seva xarxa potable a la de l’edifici, situat a Escaldes-Engordany.

L’objectiu d’aquest conveni, signat entre Escaldes, Andorra la Vella, el SAAS i CAPESA és que l’hospital mai no es quedi sense abastiment d’aigua potable en cas que l’empresa no tingués la possibilitat de fer-ho. És a dir, en casos extrems i en situacions d’emergència. Tot i que l’edifici compta amb reserves, amb aquesta obra es podrà assegurar que mai li calgui l’aigua.

El concurs convocat s’ha centrat en l’àmbit nacional, i és de contractació urgent. L’empresa adjudicatària s’encarregaria dels treballs d’obra civil necessaris per poder fer aquesta connexió entre la xarxa d’aigua potable d’Andorra la Vella i l’hospital. La previsió és que s’implantin canonades a la parròquia escaldenca fins a la capital.

Per poder iniciar les obres, de fet, s’haurà de coordinar entre tres dels agents implicats: Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i l’hospital. El motiu principal és que puguin coincidir amb els treballs que s’estan portant a terme actualment a l’avinguda Fiter i Rossell, i que no hi hagi talls de trànsit posteriors, per tal d’afectar mínimament a vehicles i ambulàncies.

A causa del caràcter urgent del concurs, el plec de bases es podrà recollir a partir del dia 21, i s’espera poder fer l’adjudicació abans d’un mes. És a dir, com a tard a mitjans de novembre. La duració de les obres encara està per determinar, esperant a la coordinació per poder iniciar-se, però s’espera que sigui curta, d’unes poques setmanes.

Comentaris

Trending