Des del col·legi s’ha volgut expressar “la solidaritat i el suport a totes les persones afectades per aquest desastre natural”. Més enllà d’això, el comunicat vol ser un toc d’atenció pel fet que Andorra també és un lloc on situacions similars poden ocórrer. I, per això, remarquen que “aquest tràgic esdeveniment posa de manifest, una vegada més, la importància essencial de les infraestructures hidràuliques per a la protecció i reducció dels danys davant de fenòmens meteorològics extrems”.
En aquest sentit, recorden que al país encara és “present” el record dels aiguats del 1982. “Van subratllar la necessitat de dotar-nos de les infraestructures de gestió hidràulica i de protecció davant d’aquests fenòmens catastròfics”, remarquen, tot apuntant que aquells fets “ens recorden la importància de continuar invertint en infraestructures públiques per estar millor preparats” per a uns fenòmens que, alerten, “el canvi climàtic està intensificant, posant en risc la seguretat de les persones i els seus béns”.
Des del col·legi, es posa en relleu que el risc zero no existeix, però que hi ha formes de reduir-lo. “Els -enginyers treballem per minimitzar-lo, desenvolupant mapes de riscos naturals, projectant infraestructures o desenvolupant i implementant sistemes d’alerta”. Per això, insten comuns i Govern a “reforçar el compromís de completar els mapes de riscos naturals previstos a la Llei de Protecció Civil i desenvolupar les actuacions que se’n derivin”.
L’entitat remarca que “aquests fets ens interpel·len a fer tot el possible per estar preparats” i que “els recursos, per escassos que siguin, han de destinar-se a allò que és prioritari per al benestar de la ciutadania”. Per això, insten “les administracions i als agents socials a treballar units per portar endavant els projectes que ajudaran a pal·liar l'impacte d'aquests fenòmens naturals i a augmentar la resiliència de les nostres societats”.
Comentaris (9)