Cent seixanta llars segueixen les xerrades amb claus per fer un bon ús d’Internet

Tot i la xifra discreta vist el púbic potencial, Andorra Telecom fa un balanç positiu de les activitats muntades en col·laboració amb el ministeri d’Educació

Estudiants seguint una de les activitats
Estudiants seguint una de les activitats andorra telecom

Entre els estudiants, com que formava part de les activitats lectives, les propostes que s’han ut a terme als centres educatius al tomb de la ‘Setmana del bon ús d’Internet’ han tingut un bon seguiment. Les dues xerrades telemàtiques que es van fer destinades a les famílies amb infants i adolescents del país van sumar tot just cent seixanta connexions. La xifra aparentment és discreta. Malgrat tot, Andorra Telecom fa un bon balanç de tot plegat.

La xerrada ‘Com acompanyar els fills i filles dels 10 als 18 anys en la seva vida digital’  impartida ahir a la tarda per la doctora de psicologia Irene Montiel i que va comptar amb 90 connexions, va posar el colofó a una setmana en la que alumnes, docents i famílies del país han pogut formar-se i informar-se dels avantatges i amenaces d’Internet. El Dia Internacional d’Internet Segura va celebrar-se el passat 8 de febrer

Montiel va aportar informació i eines per identificar situacions d’un ús problemàtic d’Internet entre els adolescents i joves així com pautes i eines que els pares tenen a les seves mans per acompanyar als seus fills en la seva vida digital. Posar i respectar unes normes, el compliment de les condicions d’edat descrites a cada xarxa social,  pactar amb els joves, i ser un bon exemple, van ser els quatre principals consells que l’especialista en ciberdelinqüència va adreçar a les famílies, per garantir un bon acompanyament. 

La xerrada organitzada el passat dimarts dia 8, el Dia Internacional d’Internet Segura,  i que amb el títol ‘Com acompanyar els fills i filles dels 3 als 10 anys en la seva vida digital’ va donar Rosa Maria Aguilar, va aplegar unes 75 connexions. En aquesta xerrada la temàtica es va centrar en  l’impacte que les pantalles tenen en els infants de 3 a 10 anys i com introduir hàbits saludables per gaudir d’una bona vida digital. Conceptes com el “xumet emocional”  a més de consells sobre en quins moments del dia els nens poden gaudir una estona de les pantalles, i què passa quan els nens comparteixen menjar i pantalles,  van centrar bona part de la xerrada.

Les activitats als centres educatius estan sent ara valorades pels docents, per conèixer el seu parer, així com el dels alumnes que hi han participat. El ministeri d’Educació i Ensenyament Superior s’ha ressaltat que l’acceptació per part de les escoles ha estat molt alta i s’ha valorat molt positivament les diferents accions proposades així com el seu compromís de cara al curs vinent, a seguir treballant per proposar noves accions. Des d’Andorra Telecom es mostren satisfets per com s’han desenvolupat les diferents activitats proposades, així com per la bona resposta dels centres educatius, dels docents i de les famílies d’Andorra a les activitats organitzades d’aquesta primera edició.

Comentaris

Trending